Kadın sorunlarının çözümü için kadın liderler yetiştirilecek

Kadın sorunlarının çözümü için kadın liderler yetiştirilecek
SAMSUN Elveren İnsanlar Derneği (ELVİNDER) tarafından hazırlanan proje kapsamında kadın sorunları ile ilgili sosyal hayatta öncü olabilecek, mücadele edebilecek 30 kadın lider yetiştirilecek.

ELVİNDER Başkanı Yeşim Gürsoy, proje ile kadının karar alma süreçlerine etkin katılımlarını sağlamayı istediklerini söyledi. 

Samsun ELVİNDER tarafından Kadın Liderler Akademisi Projesi’nin İçişleri Bakanlığı, Samsun Büyükşehir Belediyesi onayı ve desteğiyle hayata geçti. 2016 yılı Eylül ayına kadar sürecek proje kapsamında kadın sorunları ile ilgili sosyal hayatta öncü olabilecek, mücadele edebilecek 30 kadın lider yetiştirilecek. Proje kapsamında düzenlenecek, eğitim çalışmalarına kadınlar ücretsiz olarak katılabilecek. Proje ile ilgili bilgi veren ELVİNDER Başkanı Yeşim Gürsoy, Kadın Liderler Akademisi’nin amacının, kadınların karar alma süreçlerine etkin katılımlarını sağlamak ve işleyen demokratik sistemin gelişimine katkıda bulunmak olduğunu belirterek, “Hedefimiz sivil toplum kuruluşları ve yerel idareler arasında işbirliğini artırmak, deneyim paylaşımını sağlamaktır. Projemiz herkese açık ve herkes gelebilir. Kadın sorunları ile ilgili sosyal hayatta öncü olabilecek, mücadele edebilecek 30 lider kadın yetiştireceğiz. Ama bu sayı artabilir. Katılım artarsa bizim için daha iyi olur” şeklinde konuştu. 

Projenin koordinatörü olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu ise proje ile sivil toplum kuruluşlarında çalışan kadınların yetkinliklerini arttırmak, yönetimlerde daha fazla yer almalarını ve söz sahibi olmalarını istediklerini dile getirerek, "Kadınların haklarının iyileştirilmesi, cinsiyet tabanlı şiddet için farkındalık oluşturulması ve kız çocukların sorunlarına dikkat çekmek istiyoruz. Kadın Liderler Akademisi eğitimi kapsamında katılımcılara 96 saat eğitim vereceğiz. Lider kadınları oluşturmak için yönetici özellikleri, yönetim teknikleri, kurumsal yönetim, kişisel gelişim ve proje yönetimi hakkında eğitimleri vereceğiz. Ayrıca proje kapsamında 6 tane çalıştay ve 10 seminer programı düzenleyeceğiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.