KADIN GİRİŞİMCİLERE BELGE

KADIN GİRİŞİMCİLERE BELGE
Çarşambalı Kadın Girişimciler, belgelerini Borsa Konferans Salonunda, Kaymakam Yıldız’ın da katıldığı törende aldı.

KADIN GİRİŞİMCİLER BELGELENDİ!

“Samsun’un Çarşamba İlçesinde;  Çarşamba Ticaret Borsası,  Samsun İŞKUR İl Müdürlüğü ve KOSGEB ortaklığıyla oluşturulan, Çarşamba İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün de koordinasyonuyla gerçekleşen proje kapsamında 25 Kadın Girişimciye verilen kurs tamamlandı. Kursu başarıyla tamamlayan 25 Kadın Girişimci belgelerini törenle aldı.

Çarşamba Ticaret Borsası M. RifatHisarcıklıoğlu Konferans Salonunda düzenlenen tören de açılış konuşmasını yapan Borsa Genel Sekreteri Eftal Yetimoğlu katılımcılara başarılar dileyerek, Borsa Başkanı Kazım Yılmaz’ın işi nedeniyle programa katılamadığını ama selamlarını gönderdiğini söyledi.  Eğitimi başarıyla tamamlayarak sertifikayı hak eden 25 Kadın Girişimciyi tebrik eden KOSGEB Samsun İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu, “Bu zamana kadar toplamda 4 bin girişimciye sertifika verdik. Bu sayının yüzde 15’i kendi işini kurdu. Sertifikalarınızı hak ettiniz. Artık projelerinizle bizlere gelebilirsiniz. Başarıyla geçen projenizde işinizi kurarken 50 Bin TL hibe desteği, 100 Bin TL’de  o Faizli kredi sağlıyoruz” dedi. Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz’da girişimci bayanlara Oda ve Borsa iş birliğiyle açılan Bölgesel Kalkınma Proje Ofisinin hizmet vermeye başladığını hatırlattı. Yılmaz, hangi kuruluşların nasıl hibe ve destek programları olduğunu öğrenebilmeleri için girişimcileri ofise davet etti. Girişimci bayanlara seslenen İlçe Tarım Müdürü Osman Akman’da, “Siz değerli hanım girişimcilerimizden en azami oranda proje bekliyoruz. İlçemizin ilimizin ve ülkemizin gelişmesi sizler gibi girişimci ruhlarla oluyor. Hepinizi tebrik ediyorum” dedi.

ÇARŞAMBA SAMSUN’UN MERKEZİ HALİNE GELECEK

Törende katılımcılara ve girişimci bayan adaylara seslenen Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, “Bu kursun oluşmasında emeği geçen tüm arkadaşlarımızı kutluyorum. Hayırlı uğurlu olsun, hayırlı kazançlara vesile olsun” dedi.  “Kadınlarımızın iş hayatında olmasını, iş hayatına girişimci olarak başlamasını çok önemsiyorum” diyen Yıldız, “Erkeklerimiz bir şekilde iş hayatındalar.  Ama kadınlarında mutlaka toplumda, özellikle ekonomide ön planda olması lazım” dedi. Millet olarak ataerkil gibi gözüksek te aslında anaerkil olduğumuzu savunan Kaymakam Yıldız, “Genel olarak söylüyorum bizim toplumuzda kadının sözü geçer. Kadınlarımız buna rağmen arkla planda duruyorlar. Kadınlarımızın mutlaka girişimci olarak beyinin, babasının yanında bu işin içerisinde olması lazım ki toplumumuz istediğimiz seviyeye gelsin. Kadın olmadan hiçbir şey istenildiği şekilde 4,4 lük olmaz. Mutlaka sizin de işin içerisin de olmanız lazım. Ben bu bölge Kadınlarımıza güveniyorum. 4 yılı aşkın zamandır onların girişimcilik ruhlarını biliyorum. Onlara fırsat tanındığında en iyisini yapabileceklerine inanıyorum” diye konuştu.

Törende, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarıyla tamamlayan 25 Kadın Girişimci sertifikalarını Kaymakam Caner Yıldız ve diğer atılımcıların elinden aldılar.  Katılım belgeleri verilecek. Bayan Girişimciler bu belgeleri ile projelerini hayata geçirebilmek için ilgili kurumlara hibe ve destek için başvuruda bulunabilecekler.

Konuşmacıların haricinde törene; Çarşamba Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, Çarşamba Ticaret Borsası Meclis Başkanı Nurettin Öztekin, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Muharrem Yaralı, Çarşamba Sebze ve Meyve Hali Derneği Başkanı-Borsa Meclis Üyesi Mehmet Arslan, Borsa Yönetim Kurulu Üyesi Sezai Atsan, Ali Toraman, Borsa Meclis Üyesi Ahmet Küçüker, Muhtarlar Derneği Başkanı Veysel Oduncu, Eğitimci Burcu Gök Koçaloğlu ve girişimci kursiyerlerin aileleri ile konuklar katıldı.  

Geçen hafta 80 bayanın müracaat ettiği program için yapılan mülakat sonucunda 25 kadın girişimci adayı kursa katılmayı hak etmişti. Bayanlara yönelik Eğitim geçen hafta başında, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü-Süleyman Asma Toplantı Salonunda başladı. Kendi işini kurmak isteyen girişimci kadınlara yönelik 70 saatlik programda Eğitimci Burcu Gök Koçaloğlu tarafından kursiyerlere Girişimcilikle ilgili eğitim verildi.

                                                                                                                                          

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.