KADIN GİRİŞİMCİ YETİŞTİRDİĞİ KRALİÇE ARILARLA, BAL ÜRETİMİNE KATKI SAĞLIYOR

KADIN GİRİŞİMCİ YETİŞTİRDİĞİ KRALİÇE ARILARLA, BAL ÜRETİMİNE KATKI SAĞLIYOR
İzmir'de bal üretimiyle başladığı arıcılıkta üretimi kısıtlı olan kraliçe arısı yetiştiriciliğine geçen kadın girişimci, tescilli Ege arısını yurt genelinde yaygınlaştırıyor.

Seferihisar ilçesinde yaşayan ve 6 yıl önce rahatsızlığı bulunan oğluna doğal bal yedirmek amacıyla arıcılığa başlayan Aslıhan Özşahin, arı yetiştiriciliğinde profesyonelleşti.

Avukat kızı, subay oğlu ve eşinin desteğiyle 450 kovan arıdan bal, polen ve arı sütü üretimi yapan Özşahin, asıl yoğunluğu ise kraliçe arı yetiştirmeye verdi.

Ana arı üretimi için bahar aylarında özel olarak çalışan Özşahin, günün büyük bölümünü kraliçe üretimine harcıyor. 

Yaklaşık 1 yıl öncesinden siparişi alınan yaklaşık 5 bin kraliçeyi üretmek üzere mesai harcayan Özşahin, 1500 kraliçe arıyı kolonilerine yolcu etti.

"Türkiye'de çok büyük açık var"

Özşahin, arıcılıkta çok uzun bir serüveni olmadığını ancak hızlı yol kat ederek kraliçe yetiştirmeye başladıklarını söyledi.

Kraliçelerin damızlık olarak kullanıldığını anlatan Özşahin, "Anadolu ırkı ve Muğla ırkının ıslahından sonra ortaya çıkmış olan Ege arısını yetiştiriyoruz. Türkiye geneline ciddi satışlarımız var. Anadolu ırkı olduğu için tüm bölgelere uyum sağlıyor." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.