Kadın emeğine pozitif ayrımcılık yapılacak

Kadın emeğine pozitif ayrımcılık yapılacak
AK Parti Terme Belediye Başkan aday adayı Şenol Kul, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesindeki kurslarda eğitim gören kadınlarla bir araya geldi. Kul, her alanda kadına pozitif ayrımcılık yaparak desteklediğini söyledi.

Samsun'un Terme ilçesinde 2014-2019 döneminde yaptığı belediye başkanlığı görevi sırasında birçok projeyi hayata geçiren, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde halktan gelen talep üzerine AK Parti'den yeniden aday adayı olan Şenol Kul, ilçedeki tüm kesimleri ziyaret ederek projelerini anlatmaya devam ediyor.

2-6.jpg

Terme'de seçim çalışmalarını ara vermeden sürdüren Şenol Kul, 2009-2014 yıllarında belde belediye başkanlığı yaptığı şimdi mahalle statüsündeki Kozluk'ta Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde kurs gören kadınlarla bir araya geldi. Burada kadınların sorunlarını ve taleplerini dinleyen Şenol Kul; çalışan, üreten, emek veren kadınların daima yanında olduğunu, daha önceki başkanlık döneminde de her alanda kadına pozitif ayrımcılık yaparak desteklediğini söyledi. Kadınların sosyal hayata, üretime ve ekonomiye daha fazla katılmasına yönelik projelerini de anlatan Şenol Kul, üreten girişimci kadınların artmasının ilçenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına da önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

ÜRETEN, ÇALIŞAN KADINA DESTEK
Toplumun temelini oluşturan kadınlara yönelik istihdam kurslarını önemsediğini de anlatan Şenol Kul, mesleki ve eğitimsel açıdan kendilerini bireysel olarak geliştiren kadınlar için yeni ve farklı projeleri olduğunu belirterek, "Bunları hayata geçirdiğimizde artık kadınlar aile bütçesine büyük oranda katkı sağlayabilecek. Bizler de el emeği, göz nuru ürünlerin hem satış hem de pazarlanması konusunda destek vereceğiz. Ayrıca kadınların da içinde olduğu girişimcilik ve kırsal kalkınma konuları kapsamında çalışmalar yürütülecek. Hayatın her alanında emek vererek özveriyle çalışan ve kendi ayakları üzerinde durmak için çaba gösteren kadınların daima yanında olacağımın bilinmesini istiyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.