Kaçakmış!

Kaçakmış!
Geçtiğimiz ay yayınladığımız haberde Mediva Hastanesi'nin Acil Servisi'nin kaçak olup, olmadığını sorgulamıştık. Yapılan incelemede, haberimizin doğru olduğu ve acil servisin kaçak olduğu tespit edildi

YASAL HALE GELMESİ İÇİN KÜTLE
YOĞUNLUĞU İŞLENMESİ GEREKİYOR

Binanın ek bölümünün imar mevzuatına aykırı olduğu, yasal hale gelebilmesi için başka bir alandan arsa alıp, belediyeye terk edildikten sonra yeşil alan olarak plana işlenip, karşılığında yoğunluk artışı sağlanabileceği, ama bu uygulamanın doğru bir uygulama olmayacağı, daha önce yapılan bu tür uygulamaların müfettiş engeline takılıp, soruşturmaya tabi tutulduğu öğrenildi.

HASTANEYE AK PARTİ İL BAŞKANI
ADEM GÜNEY'DE ORTAK MI?

Hastanenin çok ortaklı bir hastane olduğu ancak hakim hissenin AK Parti İl Başkanı Adem Güney'in olduğu, bu sorunu da elindeki siyasi gücü kullanarak Büyükşehir Belediye Meclisinden geçireceği iddia edildi.

UCUZA ARSA ALIP BELEDİYEYE BAĞIŞLAYARAK OLAY ÇÖZÜLECEK Mİ?
Gazetemizde çıkan haberin ardından yetkililerin bu konuyu çözmek için harekete geçtiği ve bölgede ucuz bir arsa alıp, yeşil alan olarak belediyeye devredip, karşılığında yoğunluk alacağı iddia edildi.

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI DA İKNA EDİLMİŞ
Konuyla ilgili Atakum Belediye Başkanı'nın da ikna edildiği ve yoğunluk artışına sıcak baktığını dile getiren vatandaşlar, “Şayet Metin Burma bu olaya sıcak bakarsa ona olan güvenimizi de kaybederiz. Biz ona bu tür olayların şiddetle karşısında olduğu için oy verdik. AK Partili Adem Bektaş'a yaptıramadıklarını ona yaptırabilirlerse bu olaya çok şaşarız. Demek ki şehrimizde de her şey kılıfına uyduruluyormuş demekten öteye geçemeyiz” dedi.

HALK BUNUN HESABINI SORAR
Bu tür uygulamalar yüzünden Adem Bektaş'ın Belediye başkanlığını kaybettiğini belirten vatandaşlar, “Metin Burma'da şehirdeki imar artışlarına, yoğunluklara, kütle işlenmelerine izin verecekse biz ona neden oy verdiğimizi sorgularız” diyerek tepki gösterdi.