Jumper gösterimde

Jumper gösterimde
Bilim-kurgu filmlerinden hoşlananlar bu hafta beyaz perdeden de olsa "Jumper" ile ışınlanmanın ve istediği anda, istediği yere gidebilmenin zevkini yaşayacaklar.

Daha önce Jason Bourne efsanesinin başlangıç filmi "Geçmişi Olmayan Adam" ve Brad Pitt ve Angelina Jolie'nin arz-ı endam ettikleri "Bay ve Bayan Smith"i de yönetmiş olan Doug Liman'ın kamera arkasına geçtiği filmde Hayden Christensen, Samuel L. Jackson, Diane Lane ve Jamie Bell başrolleri paylaşıyor. Film, hafta boyunca Samsunlu sinemaseverler tarafından izlenebilecek.

Bilim-kurgu gerilimi, hayal edebildiği herhangi bir mekana kendini ışınlama yetisi olduğunu farketmiş bir adamın epik macerası ile yeni bir boyuta sıçrıyor. New York'dan Tokyo'ya, Roma harabelerinden Sahra Çölü'nün ortasına, istediği herhangi bir yere, herhangi bir zaman içinde anında sıçrama yapabilen David Rice, bu sıradışı özgürlüğünün aslında pek de limitsiz bir özgürlük olmadığını, bu güce sahip tek kişinin kendi olmadığını farkeder ve kendini olağanüstü türünün hayatta kalma savaşı içinde buluverir.



David, doğaüstü güçleri olan ve kendini teleport edebilen (bir yerden başka yere ışınlayabilen) 17 yaşında bir gençtir. Film bu yeteneğin nelere yol açabileceğini anlatıyor. Delikanlı bu becerisini annesinin ölümünden sorumlu olduğuna inandığı adamı bulmak için kullanır. Yüzyıllar içinde yolculuk yapabilmektedir ve kendini, Jumper'lar ve onları öldürmek isteyenler arasında yıllardır süregelen bir savaşın içinde bulur.



"Jumper", kendini anında her yere ışınlayabilen karakterlerin olduğu zorlu sahnelerin karmaşık yapısının üstesinden hakkıyla gelen bir yönetmenliğin dikkat çektiği, fantastik serüvenin kaynağındaki aile dramı ve karakter çalışmasıyla da içi boş bir gösteri olmaktan kurtulan ilgiye değer bir film: Saniyeler içinde binlerce kilometre öteye gidebilme ve 'istediğiniz her yere girebilme' fikri, sinemadan çıktıktan sonra da hayalgücünüzü çalıştırmaya devam edecek.

Umut İNCİ