İSTİNAT DUVARI VE KÖPRÜ ÇALIŞMALARI

İSTİNAT DUVARI VE KÖPRÜ ÇALIŞMALARI
​Evci’de istinat duvarı ve köprü çalışmaları

Samsun’un Terme ilçesine bağlı Evci Mahallesi’nin ortasından geçen Evci Deresi'ne taşkın koruma amacıyla istinat duvarı çalışmaları devam ediyor.

Terme ilçesi’nin birçok mahallesinde alt yapı, yol, kanalizasyon ve spor yatırımları devam ederken bazı mahallelerin köklü sorunları da çözülüyor. Bu çerçevede Evci mahallesi halkının her yağmur yağmasında korkulu rüyası haline gelen Evci deresi taşkın sorunu yapılan çalışma ile ortadan kalkacak.

PROJENİN % 70’i TAMAMLANDI

Tek taraflı bin 500 metre olmak üzere toplamda 3 bin metre kısımda yapılan duvar çalışmalarının, yapılan 2 bin metrelik kısmı ile % 70’i tamamlandı. Çalışmaların 2016 yılı sonunda bitirilmesi planlanıyor. Vatandaşların dere üzerinden güvenli şekilde geçişini sağlamak amacı ile, 2 adet köprü inşaatı da yapılacak.

Çalışmaların Evci mahallesine ve Terme’ye hayırlı olmasını temenni eden Belediye Başkanı Şenol Kul duvar ve köprü çalışmalarının yaklaşık olarak 5 milyon liralık bir yatırım olduğunu ifade etti.

TERME’DE SORUNLARI BİR BİR ÇÖZÜYORUZ

'Çağdaş Belediyecilik' anlayışını, göreve geldikleri ilk günden bu yana ana felsefe olarak benimsediklerini dile getiren ve akılcı yönetim adına, köklü bir reform hamlesi başlatıldığına vurgu yapan Başkan Kul, tüm sorunların tek tek ele alınarak, çözüm adına gerekli projelere başlandığını söyledi. Şenol Kul; "Halkımızın yararına olacak her konuya el atıyor, tüm sorunları bir bir çözüyoruz. Modern belediyecilik kavramı neyi ifade ediyorsa, Terme'de de bunları fazlasıyla gerçekleştirme gayretindeyiz. İçerisinde yaşayan her bireyin mutlu olduğu, daha yaşanabilir bir kent oluşturma yönünde çalışmalarımız ilk günkü heyecanla sürdürülmektedir" şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.