İŞSİZLİĞE ÇARE

İŞSİZLİĞE ÇARE
Sarıcaoğlu İşsizliği Yok Etmenin Formülünü Açıkladı

 Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu işsizliği yok etmenin formülünü açıkladı.

Göreve geldiği günden bu yana işsizlik ile ciddi manada mücadele eden Başkan Sarıcaoğlu, ilçe genelinde işsizliği yok ettiğini her fırsatta dile getiriyor. Şuana kadar 600'e yakın kişiyi değişik yerlere işe veren Kavak Belediyesi bu başarısının formülünü açıkladı.

Köprü Görevi Görüyoruz
Sarıcaoğlu; "Türkiye'nin genel sorunu olduğu gibi ilçemizin de başlıca sorunu işsizlerin çok olmasıydı. İlçemizden birçok kişi başka yerlere göç ederken buna seyirci kalamazdık. Ekibimiz ile bir strateji geliştirdik ve iş arayan ile iş verenin arasında bir köprü olduk. Organize sanayi bölgemizde ki fabrikaları tek tek gezip işçi arayan işverenlerimiz den gerekli bilgileri alıyoruz. Belediyemizde kurduğumuz Halkla İlişkiler'e iş bulmak için gelen vatandaşlarımızın pozisyonuna göre buralara yerleştiriyoruz. Şuana kadar 600'e yakın vatandaşımızı bu sayede iş sahibi yaptık. Basın yoluyla birçok kez eleman aradığımızı dile getirdik hatta zabıta birimimiz den anons ile işçi dahi aradık. Amacımız ilçemizdeki işsizliği yok edip başka yerlerde yaşayan vatandaşlarımızı ilçemize geri getirebilmek. İşsiz vatandaşlarımıza buradan yine sesleniyoruz gelin çözüm merkezimize başvurunuzu yapın size uygun pozisyon olduğunda mutlaka geri dönüş yapılacaktır. İlçemize yeni projeler yaparken işsizliğe de çözüm bulmak için bu stratejiyi geliştirdik ve başarılı olduğumuzu da gördük. Rabbim imkan verdiği sürece ilçemizde işsiz kalmayacak" ifadelerini kullandı.

İşkur Kayıtları da Yapılıyor
Kavak Belediyesinin kurmuş olduğu çözüm merkezi aynı zamanda işkur kayıtlarını da vatandaşları Samsuna yormadan kendi bünyesinde yapıyor. Kurulan Halkla İlişkiler birimimiz sayesinde vatandaşlardan büyük beğeni toplayan Kavak Belediyesi ilçede yaşayan her vatandaşın her sorununa çözüm getirmek için tüm fırsatları değerlendiriyor. Vatandaşlardan tam not alan Kavak Belediyesi Organize Sanayi Bölgesine yeni yatırımcılar teşvik etmek için tüm imkanları seferber ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.