İspanyol heyet Samsun'da

İspanyol heyet Samsun'da
Samsun il milli eğitim müdürlüğü ve valensiya toen hall of montserrat “okula devamı artırma” projesi kapsamında İspanyol'dan Samsun'a gelen 10 kişilik heyet öğretmenevi konferans salonunda düzenlenen açılış proğramına katıldı.

AB HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI SAMSUN'DA GERÇELEŞTİRİLDİ.
Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valencia Town Hall of Montserrat ortaklığıyla Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün koordinatörlüğüyle yürütülen 2012-1-TR1-COM13-39494-1 No'lu “Okula Devamı Artırma”(Promoting School attendance) projesi bir Comenius Bölgesel Ortaklık projesidir. Proje, AB Hayatboyu Öğrenme programları kapsamında finanse edilmekte ve desteklenmekte olup İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün koordinatörlüğünde ve İspnaya/ValenciaTown Hall of Montserrat Ortaklığıyla 2012-2014 yılları arasında sürecek bir çalışmayı kapsamaktadır.Bu arada prorağram önçesi İlkadım Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi 4 cü sınıf Müzik Bölü Öğrecileri yabancı konuklara mini konser sundular

OKULA DEVAM ETMEYEN ÖĞRENCİLER BULUNMAKTADIR
Öğretmenevinde yapılan açılış programında, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Tahsin Nas, “ Bu proje ile öncelikli hedef kitlemizde devamsızlık yapan öğrenciler ve hiç okula devam etmeyen öğrenciler bulunmaktadır. Bu durumdaki öğrencilerin okullara devamını sağlayıcı tedbirleri görüşüp, öğrencilerin okula kazanılmalarıyla ilgili her iki ülkede yapılan faaliyetler karşılaştırılmaktadır. Ayrıca, devamsızlık yapan öğrenciler ve ailelerinin de eğitimlere alınarak bilgilendirilmeleri sağlamak temel hedeflerimizdendir. Bu nedenle, okul yöneticileri, rehber ve sınıf öğretmenleri, öğrencilerin velileriyle toplantılar, bilgilendirme seminerleri gibi faaliyetler düzenlenecektir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.