İŞLEM YAPILDI MI?

İŞLEM YAPILDI MI?
Kamuoyu, daha önce SASA Cafe ile ilgili haberlerimizin,Cuhmuriyet Savcılığı'nca nasıl bir işleme tabi tutulduğunu merak ediyor.

Yasa gereği, gazetelerin uyarı mahiyetindeki haberleri soruşturma konusu yapılır. Ve 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'na aykırı olarak, iki binayı birleştiren SASA Cafe ile ilgili işlem yapılıp yapılmadığı, okurlarımız tarafından sorulmakta.
 
AYRICALIKLI MI?
SASA Cafe'nin sahibinin AK Parti eski İl Başkanı Adem Güney olduğu, bu nedenle de en ufak bir işlem yapılmadığı yönündeki iddialara cevap bulmak amacıyla, kamuoyunu bilgilendirmek için Cumhuriyet Savcılığı'ndan cevap bekliyoruz. Atakum sahilinde bulunan tüm kafelerin önlerindeki fazla yere kısımlar yıkılırken ve değen tenteler yüzünden birçok vatandaş savcılığa gidip ifade verirken, SASA Cafe'nin iki binayı yasal olmayan bir biçimde birleştirip kullanıma açmasına kimlerin göz yumduğu da merak konusu olmuş durumda.

YALİ SÜREKLİ ORADA MI?
Vali İbrahim Şahin'in sürekli akşamları SASA kafede oturduğu ve bu nedenle kimsenin SASA'ya dokunamadığı iddiaları gündeme düşmüş durumda. AK Parti iktidarında vatandaşa eşit muamelenin yapılmasının en önemli vaatler arasmdna olduğu göz önüne alındığında, kanunlara uygun olmayan bir biçimde SASA Cafe'nin iki binayı birleştirip kullanması akıllara durgunluk verecek boyutta bir skandal olarak yorumlanmakta.

BAFRA YOLUNDAKİ BAHÇEYE DE MÜŞTEMİLAT YAPILMIŞ
SASA Cafe'nin sadece iki binayı birleştirip birlikte kullanmadığı, binanın Bafra yoluna bakan kısmında kamuya ait boş alanı da müştemilat yaparak kullandığı ve kimsenin sesinin çıkmadığı iddia edilmekte. Büyükşehir Belediyesi'nin yetkisinde bulunan, sahil ve Bafra yoluna cephe kısımlarda yapılan kaçak yapılaşmalarla ilgili en ufak bir işlemin yapılmaması, "acaba kişiye özel kanunlar mı var?" sorusunu akıllara getirmekte.

KUŞ CENNETİ'NDE ONCA İNSANIN EVİNİ YIKTI
Büyükşehir Belediyesi'nin, Kuş Cenneti'ndeki kaçak yapılaşmayı önleyip, imara açmak amacıyla, orada yıllar önce yapılmış onlarca binayı yıktığı göz önüne alındığında, şehrin en işlek yerinde olan SASA Cafe'nin kaçak kısımlarına hiç dokunmaması "çifte standart" olarak değerlendirilirken, cumhuriyet savcılıklarının gerekli işlemleri başlatıp başlatmadığı, kamuoyunda, müthiş bir merak konusu. Ahmet Ufuk ERKAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum