İŞKUR’DAN OKULLARDA ÇALIŞACAK TYP BAŞVURULARI BAŞLADI

İŞKUR’DAN OKULLARDA ÇALIŞACAK TYP BAŞVURULARI BAŞLADI
Milli Eğitim Bakanlığı’ na bağlı okullara Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İŞKUR aracılığı ile; okulların temizliği, bakım ve onarımı için Toplum Yararına Program (TYP) Kapsamında Eleman Alıncak

İlçe bazında İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri’ nde görevlendirilecek temizlik personelinin dağılımı: Bafra 111 kişi, Alaçam 37 kişi, 19 Mayıs 26 kişi ve Yakakent 15 kişi.

ALIMLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Toplum Yararına Programı kapsamında başvurular İŞKUR üzerinden alınırken, konuyla ilgili açıklamada bulunan Bafra İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürü Yakup ERGENLİK, 10-14 Eylül 2018 tarihleri arasında başvurular başlamış olup, Toplum Yararına Milli Eğitim Müdürlüklerimizde temizlik görevlisi olarak 9 ay görev almak isteyen işsizler başvuracaklardır. Başvuranlar içerisinde noter kurası ile katılımcılar belirlenecektir. Noter kurası ile belirlenen katılımcılar 01 Ekim 2018 tarihinde çalışmaya başlayacaklardır.

TYP BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

- Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

- 18 yaşını tamamlamış olmak,

- Emekli, malul, dul ve yetim aylığı almıyor olmak,

- Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç),

- TYP’den yararlanılmaya başlanan gün itibarıyla Sosyal Yardım Bilgi sistemi üzerinden yapılacak sorgulamada herhangi bir nakdi sosyal yardım almıyor olmak

- İş gücünün ikamet edilen şehirde olması gerekir.

KİMLER TYP’YE BAŞVURU YAPAMAZ?

-Mazeretsiz olarak TYP’den ayrılanlar veya kendi kusuru nedeniyle ilişiği kesilenler, son yararlanma tarihi üzerinden 24 ay geçmedikçe yeni bir TYP’ye başvuramaz.

-İŞKUR tarafından düzenlenen TYP dışında bir program ya da kurstan yararlanmış olan işsiz, 6 ay geçmeden TYP’ye başvuramaz.

-Yararlandığı TYP bittikten sonra Kurum tarafından teklif edilen niteliklerine uygun en az üç iş teklifini mazeretsiz olarak kabul etmeyenler, son yararlanma tarihi üzerinden 24 ay geçmedikçe yeni bir TYP’ye başvuramaz.

-Herhangi bir kurs ya da programa katılmama yönünde yaptırım uygulanan kursiyer veya katılımcı yaptırım süresince TYP’den de yararlanamaz.

-Devam ettiği bir TYP ile mazeretli ya da mazeretsiz ilişiği kesilen katılımcı aynı TYP’ye tekrar katılamaz

Onur Özsoy

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.