IŞİD'e karşı savaşmak için gönüllü oldular

IŞİD'e karşı savaşmak için gönüllü oldular
Irak'ta aylar önce düzenlenen operasyonlarla IŞİD'in elinden geri alınan Diyale'nin Buhruz nahiyesinin korunması için gönüllü olarak koruyucu olmak isteyenler başvuru sıralarına geçti.

Nahiyedeki Arap, Türkmen ve Kürtler'den oluşan vatandaşlar gönüllü asker olmak için güvenlik güçlerine başvurmaya başladı.
Buhruz nahiyesinin korunması için ve IŞİD'in bölgeye girişine yön verilmemesi için güvenlik güçlerine yardımcı olmak ve onlarla birlikte IŞİD'e karşı savaşmak için kendilerine gereken desteğin sağlanmasını istediler.
Buhruz nahiyesi polis müdürü Yarbay Ali El İbadi, Buhruz nahiyesinin korunması için bölge halkının silah taşıma isteğinde bulunduğunu, yerel halkın güvenlik güçleri ile işbirliği yaparak nahiyesinin korunmasındaki rollerinin önemli olduğunu söyledi.
Diyale'nin Buhruz nahiyesindeki güvenlik güçlerine destek meclisi sorumlusu Fazıl El Mesudi, 700 vatandaşın nahiyenin korunması için başvuruda bulunduğunu belirterek, hükümetten mali destek değil silah desteği istediklerini belirtti. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.