IŞİD'den büyük katliam

IŞİD'den büyük katliam
Terör örgütü IŞİD‘in Suriye’de iki binin üzerinde insanı infaz ettiği bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlem Merkezi (SOHR)’in korkunç iddiası Spiegel Online’de yer aldı. 

Rapora göre, IŞİD militanları bin 362’i sivil olmak üzere en az 2 bin 154 kişiyi infaz etti. SOHR’e göre IŞİD, en büyük katliamı ülkenin doğusundaki sunni bir şeyh aşiretinden 930 kişiyi öldürerek yaptı. IŞİD’in kurbanları arasında çok sayıda çocuk ve kadının da bulunduğuna dikkati çekildi. Ayrıca kendi taraftarlarından126 savaşçının yanı sıra El Nusra örgütünden de 137 kişinin yine IŞİD tarafından infaz edildiği bildirildi. 

VAHŞİCE İNFAZLAR
Merkezi Londra’da bulunan SOHR, infazların kafayı kesme, taşlayıp öldürme ve kurşuna dizme gibi metotlarla yapıldığını bildirdi. Şeyh aşiretinden yüzlerce sunninin ve Kobani’den de onlarca Kürt‘ün hala kayıp olarak bildirildiğine dikkati çekildi. SOHR’a göre, kayıpların çoğu IŞİD tarafından esir olarak tutuluyor, fakat bir çoğunun da hayatta olup olmadıkları da bilinmiyor.

DÖRT YILDA 210 BİN ÖLÜ
2011’de başlayan Suriye iç savaşının şimdiye dek yaklaşık olarak 210 bin insanın hayatına mal olduğu bildirilirken, ölenlerin yarısının sivil halktan olduğuna dikkati çekildi. IŞİD, Irak ve Suriye’de bir halifelik ilan ederken, aşırı dinci bir teror hükümdarlığı kurdu. Geçtiğimiz yıla kadar oldukça fazla toprak kazanan IŞİD, son Amerikan hava saldırıları nedeniyle ağır kayıplar vermeye başladı. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.