İshale ne iyi gelir?

İshale ne iyi gelir?
İshal, dışkılama sayısında artışla beraber, dışkının şekilsiz, sulu bir hal almasıdır.

Dünya Sağlık Örgütü bir günde üç defadan fazla sulu dışkılamayı ishal olarak kabul etmektedir.

İshal, gıda zehirlenmesi de dahil olmak üzere çeşitli rahatsızlıkların sonucunda ya da ishale yol açtığı bilinen bazı gıdaların aşırı tüketimi nedeniyle oluşabilir.

İSHAL BELİRTİLERİ
Sulu veya cıvık dışkılama,
Acil dışkılama ihtiyacı ve bunu tutamama,
Sürekli tuvalete gitme isteği,
Susuzluk,
Bulantı ve kusma,
Ateş yükselmesi, halsizlik,
Karın bölgesinde gaz ve ağrı
İSHALE NE İYİ GELİR?

İshalde en önemli etken vucudun su miktarı kaybını gidermektir. Dışkılama ile birlikte vücuttan atılan suyun geri alınması oldukça önemlidir.

İshal konusunda yediğimiz besinlerin önemi büyüktür. Posalı ve lifli yiyeceklerin tüketilmesi bağırsakların çalışma sisteminin düzenlemesinde yararlı olacağı için ishali keser. Havuç, muz, soyulmuş elma, pirinç lapası veya pirinç suyu, patates haşlaması veya püresi, yoğurt ve ayran bir çok kişinin evinde bulunan ve ishale etkili başlıca yiyeceklerdir.


Maden suyu, gazoz, türk kahvesiyle limon karışımı gibi halk arasında da iyi bilinen ishale iyi gelen şeyler de vardır. Koyu çay, şeftali, gül yapraklarının veya kestane yapraklarının kaynatılıp içilmesi de iyi gelen yöntemlerdir.

BUNLARDAN UZAK DURUN

İshal rahatsızlığının devam ettiği sürede baharatlı ve acı gıdalar, alkol, kafein, yağlı besinler, süt ürünleri ve yüksek düzeyde lif içeren besinlerden uzak durmak gerekmektedir. SABAH

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.