İŞ GÜVENLİĞİ NEREDE?

İŞ GÜVENLİĞİ NEREDE?
Samsun'da son günlerde binalarda dış cephe uygulamaları, mantolama işlemi son hızla devam ediyor. Resmi daireler, okullar tamir tadilat yaptırıyor. Ancak hepsinde de çalışanlar iş güvenliğini hiçe sayıyorlar.

DENETİMSİZ UYGULAMA
Özellikle dış cephe izolasyon uygulaması yapılan binalarda kurulan inşaat iskelesinin denetimsiz olarak kurulması ve üzerinde çalışan usta ve işçilerin düşme ihtimaline karşı bel kemeri, başlarına birşey düşmesin diye de baret kullanmaları gerekirken ne kendileri bu tedbiri alıyor ne de inşaat sorumluları buna önem veriyor.

KONTROL EDİLMESİ ŞART
Geçtiğimiz gün bir işçi denetimsiz kurulan inşaat iskelesinden düşerek hayatını kaybetti. Tadilat ve dış cephe izolasyon uygulamalarında mutlaka  İş Güvenliği Uzmanı'nın bulunması ve çalışanları kontrol etmesi gerekirken bu uygulama maalesef yerine getirilmiyor. Dolayısıyla inşaattan düşme olayları meydana geliyor.

İŞ KAZASI OLMADAN
Samsun'un bütün ilçelerinde yapılan bu uygulamaların denetimsiz olması, çalışanların hayatını hiçe sayar şekilde davranmalarına göz yumulması vatandaşta endişe oluşturuyor. Çok daha büyük iş kazasına neden olmadan Belediye birimlerince tedbir alınması, denetimlerin sıklaştırılması hayati önem taşıyor. Onur Emirza

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.