IRAK'LILAR TANDIR LAVAŞI YAPIYOR

IRAK'LILAR TANDIR LAVAŞI YAPIYOR
Ülkesindeki karışıklık sebebiyle Türkiye'ye kaçtıktan sonra Samsun'a yerleşen Ahmed Alsaadi isimli sığınmacı açtığı ekmek fırınında Irak tandır lavaşı satıyor.

DENETİM ŞART
Yanında çalıştırdığı iki vatandaşıyla birlikte günde 500 adet lavaş üreten Alsaadi'nin dükkanındaki sağlıksız ortam ise çoğu vatandaşın tepkisini çekiyor. Dükkanın gerekli sağlık denetiminden geçirilip ondan sonra satış yapması ilgililerden talep ediliyor.

HİJYENİK DEĞİL

Samsun, İlkadım İlçesi Hürriyet Mahallesi Hakkı Bey Sokak'ta bulunan Al-Barka Ekmek Fırını'nı işleten Iraklılar yaptıkları tandır lavaşı ile birçok vatandaşın beğenisini kazanırken birçok kişi de ortamın hijyensizliğinden dolayı şikayetçi. 

MÜŞTERİSİ ÇOK

Türk müşterilerinin sayısının her geçen gün arttığını söyleyen dükkan sahibi Iraklı esnaf Ahmed Alsaadi dükkanın ruhsatının bulunduğunu, fakat ekmek fırını açmak için gerekli olan sağlık denetiminden geçerek işletme izninin alınmadığını söyledi. Lavaş yapımında çalışan iki Iraklının ellerinde koruyucu eldiven olmaması tandır yaparken önlüklerinin olmayışı, temizliğe riayet edilmemesi ve üretim yapılan yerin kirli olması ise bu şekilde sağlık denetiminden geçmesini güçleştiriyor.

GÜNDE 500 LAVAŞ

Satışlarının iyi olduğunu kaydeden Iraklı Esnaf Ahmed Alsaadi, "Bu yaptığımız lavaşlar Irak'ta çok meşhur. Bir ay önce açtığımız bu dükkanda Irak'ın ünlü tandır lavaşını satıyoruz. Satışa başladığımızda Irak ve Suriyeli kişilerden büyük ilgi görüyorduk. Ancak şimdi Türk vatandaşların da ilgisini çekmeye başladık. Naylon torbaların içerisine 6'şar tane koyduğumuz lavaşları 2,5 liradan satışa sunuyoruz. Günde ortalama 500 lavaş üretip satış yapıyoruz" dedi.

Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.