İptal halinde yenileme seçimi ne zaman olacak?

İptal halinde yenileme seçimi ne zaman olacak?
YSK pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin iptal edilmesi halinde, yenileme seçimlerinin 2 Haziran Pazar günü gerçekleştirilmesine karar verdi.

YSK'nın Resmi Gazete'de yayımlanan kararında, 2972 sayılı Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetler Seçimi Hakkında Kanun hükümlerine göre, bir seçim çevresindeki seçimin, seçim süreciyle ilgili nedenlerle iptal edilmesi durumunda, o seçim çevresinde yeniden seçim yapılacağı ve bunun 2024 yılının haziran ayının ilk Pazar günü olması gerektiği ifade edildi.

thumbs-b-c-87d4cf83aad7a1080abcd56e2a6b3ce8.jpg

Kararda, bu sebeple, 31 Mart 2024 tarihinde herhangi bir nedenle gerçekleştirilememiş olan belediye seçimleri, muhtar ve ihtiyar meclisi/heyeti üyeliği seçimleri ile 1 Ocak 2024'ten itibaren oluşan mahalli idare birimlerinden köylerin muhtar ve ihtiyar meclisi üyeliği seçimlerinin 2 Haziran Pazar günü yapılması gerektiği belirtildi. Ayrıca, kararda, yeniden yapılması gereken seçimlerin, önceki seçimin tekrarı ve seçimin devamı niteliğinde olduğu vurgulanarak, sadece oy verme işlemlerinin tekrarlanması gerektiği ifade edildi."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.