Instagram Hesabını Kalıcı Olarak Silme

Instagram Hesabını Kalıcı Olarak Silme
Instagram; dünyada en çok kullanılan fotoğraf, yazı ve video paylaşım uygulamalarından birisidir. Bu uygulama arkadaş çevrenizle veya daha geniş bir çevreyle paylaşımlar yapmanıza olanak sağlar.

 

Instagram Hesabını Kalıcı ve Geçici Silme Arasındaki Farklar

Instagram; dünyada en çok kullanılan fotoğraf, yazı ve video paylaşım uygulamalarından birisidir. Bu uygulama arkadaş çevrenizle veya daha geniş bir çevreyle paylaşımlar yapmanıza olanak sağlar. Ayrıca Instagram üzerinden satış gerçekleştirmek, firma reklamlarını yapmak veya marka tanınırlığını artırmak mümkündür. Ancak çeşitli nedenlerle hesaplarını dondurmak veya kalıcı olarak silmek isteyen kullanıcılar da vardır. işlemini yapmadan önce hesap dondurma işlemi hakkında da bilgi almakta fayda vardır.

Instagram hesap silme ve dondurma arasındaki farklar aşağıdaki gibidir:

  • Geçici hesap dondurmada yalnızca profiliniz ve içerikleriniz gizlenir. Hesap sildiğinizde ise profiliniz tamamen kaybolur.
  • Geçici hesap dondurmada kullanıcı adı ve şifreniz ile yeniden giriş yapmanız mümkündür. Hesap sildiğinizde ise Instagram’dan hesabınıza bir daha ulaşamazsınız.
  • Geçici hesap dondurma işlemi, sadece bir süre ara vermek istediğinizde başvurabileceğiniz bir yöntemdir.

Instagram Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Silinir?

Kalıcı olarak Instagram hesabını silme işlemine karar verdiyseniz öncelikle içeriklerinizi yedeklemek isteyebilirsiniz. Bunun için ekran görüntüleri almak uygun olabilir. Hesap bilgilerini silme işlemi, Instagram uygulaması üzerinden yapılmamaktadır. Bunun için şu linki kullanabilirsiniz:

Link:

Bu linke mobil cihazdan veya bilgisayar üzerinden bağlandıktan sonra aşağıdaki adımları izleyiniz:

  • Link üzerinden kullanıcı adı ve şifrenizi girerek uygulamaya giriş yapınız.
  • ‘Hesabını neden siliyorsun’ kısmından size en uygun yanıtı seçerek ilerleyiniz.
  • ‘Hesabımı kalıcı olarak sil’ seçeneğine tıklayınız.

Bütün bu adımları tamamladığınızda hesabınız silinmiş olacaktır.

Instagram Hesabı Silindikten Sonra Geri Alma

Instagram hesaplarını sildikten sonra geri almanın herhangi bir yolu yoktur. Silme işleminden sonra daha önceki profilinizi herhangi bir kullanıcı göremez veya ulaşamaz. Benzer şekilde siz de profilizi kullanamaz veya görüntüleyemezsiniz. Ayrıca Instagram hesabınızı sildikten sonra bu hesaptaki kullanıcı adını bir daha almanız mümkün değildir.

Instagram hesabı silme geri dönüşü olmayan bir işlem olduğu için kullanıcıların ani bir şekilde karar vermemesi gerekir. Eğer Instagram sosyal medya uygulamasından bir süre uzak kalmak istiyorsanız mobil cihazlarınızdan uygulamayı silebilir veya hesap dondurma yapabilirsiniz. Ayrıca belirli kişilerin hesabınızı ve paylaşımlarınızı görmemesini istiyorsanız kullanıcı engelle seçeneğini kullanabilirsiniz.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.