İnsani Yardım Vakfından Başkan Kul’a Ziyaret

İnsani Yardım Vakfından Başkan Kul’a Ziyaret
Samsun İHH İnsani Yardım Vakfı Yetim Birimi sorumlusu Ersan Salihoğlu, beraberindeki heyetle birlikte Terme Belediye Başkanı Şenol Kul'u makamında ziyaret etti.

Samsun İHH İnsani Yardım Vakfı Yetim Birimi sorumlusu Ersan Salihoğlu Terme Belediye Başkanı Şenol Kul'u makamında ziyaret etti. Dünya'nın her yerinde savaş ve doğal afetlerden zarar gören binlerce insana ulaşarak Türk insanının yardım elini ulaştırdıklarını kaydeden Samsun İHH İnsani Yardım Vakfı Yetim Birimi sorumlusu Ersan Salihoğlu, Vakıf tarafından yapılan Katarakt, Su Kuyusu ve Yetim Kardeş projeleri hakkında Başkan Kul'a bilgiler verdi. Başkan Kul empati yaparak kataraktlı hasta gözü ile gören gözlük taktı.
“KATARAKT, SU KUYUSU VE YETİM KARDEŞ PROJELERİ”
“Her sınıfın bir yetim kardeşi var” kampanyası ile çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren bilinçli, yardımsever ve başkalarının dertleri ile dertlenen duyarlı bir birey olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz, diyen Salihoğlu “Savaş, doğal afet, yoksulluk, hastalık vb. sebeplerle Türkiye ve dünyanın başka ülkesinde anne/babasını kaybetmiş olan çocuklarımızın eğitim, sağlık, gıda, giyecek ve barınma gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması için ülkemizdeki tüm öğrencilerimizin katkı sağlamalarını planlıyoruz.” dedi.
Afrika'da su kuyusu yaptırdıklarını belirterek dünyanın değişik ülkelerinde insanların çeşitli hastalıklarla mücadele ettiğine dikkati çeken Salihoğlu, “Hastalıklar nedeniyle her sene binlerce insan hayatını kaybediyor. Suya erişimin yetersiz olması birçok hastalığı beraberinde getiriyor. İçme suyu sağlayan kuyuların açılması, çocuk ölümlerinin önüne geçiyor. Afrika'da su kuyusu yaptırmanın yanında cami, mescit, yetimhaneler yaptık. Katarakt ameliyatları gerçekleştirdik ve yetimlerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere birçok projeyi hayata geçirdik. Sizden de projelerimize yardımlarınızı bekliyoruz. “ dedi.
VAKFIN YANINDA OLACAĞIZ
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “İHH İnsanı Yardım Vakfı ülkemizin en büyük Yardım Vakıflarından biridir. Kardeşlerimiz gayretli çalışmaları ile insanlığa çok büyük hizmetler yapıyor. Tabii, her yardım organizasyonunda olduğu gibi yardım faaliyetlerinin kaynağı hayırsever vatandaşlarımız ve kuruluşlarımızdır. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) komşusu aç iken tok uyuyan bizden değildir hadis-i şerifiyle iyi bir müslüman olmanın insanlığa hayırlı bir birey olmaktan geçtiğini bizlere öğütlemiştir. Bu uğurda çalışan, gayret sarf eden kardeşlerimize başarılar diliyor, belediyeyi ilgilendiren her konuda her zaman vakfın yanlarında olacağımızı belirtmek istiyorum.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.