İngiltere'de polisten öğrencilere sert müdahale

İngiltere'de polisten öğrencilere sert müdahale
İngiltere'de üniversite harçlarını protesto eden gençlere polisin biber gazı ve şok tabancası ile müdahale ettiği iddia edildi.

Geçtiğimiz Çarşamba günü artan üniversite harçlarını protesto eden Warwick Üniversitesi'nden bir grup öğrenciye polisin saldırısı kameralar tarafından kaydedildi. Ortalığı ayağa kaldıran görüntülerde polisin öğrencilere biber gazı ve şok tabanca kullandığı görülüyor.

Sosyal medyaya düşen görüntülerde, üniversitenin “Senato House” binasına gelen öğrencilerin burada polisle yaşadıkları arbede yer alıyor. Okul binası içinde bulunan bir grup öğrenciyi dağıtmak isteyen polis biber gazı ve şok tabanca kullanıyor. Polisin kız öğrencileri şallarından tutarak sürüklediği ve erkek öğrencilere karşı şok tabanca ile müdahale ettiği gözleniyor.

Polisin çirkin müdahalesini anlamsız bulduklarını ifade eden öğrenciler, “Parasız eğitim için bir protesto vardı . Ardından eylemle ilgili yapılanlar konuşulmak üzere üniversitenin “Senate House” bölümüne gidildi. Birden içeriye polisler girdi. Hepsi kol kola girmişti. Hiçbir provokasyon olmadan bir anda bizi itmeye başladılar. Hiçbir şey söyleyemedik çünkü bizi aniden yere itmeye başladılar. Kızları boyunlarındaki şallarından tutarak yere fırlattılar. Erkek öğrencilerin yüzlerine de biber gazı sıkarak elektrikli şok tabancası ile müdahale ettiler” dedi.

Polis ise üniversitenin güvenlik görevlileri tarafından çağrıldıklarını, şok tabancasını çıkarmış olmalarına rağmen kullanmadıklarını o çıkan seslerin sadece tabancalardan çıkan uyarı sesleri olduğunu iddia ettiler. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.