İngiltere CE İşareti Tanınmasının Süresiz Uzatıldığını Duyurdu

İngiltere CE İşareti Tanınmasının Süresiz Uzatıldığını Duyurdu
İngiltere İşletme ve Ticaret Bakanlığı, CE işaretinin kullanımının 31 Aralık 2024 son tarihi ve sonrasında geçerli olmak üzere CE işaretinin kullanımını süresiz uzattığını duyurdu.

İngiltere İşletme ve Ticaret Bakanlığı, CE işaretinin kullanımının 31 Aralık 2024 son tarihi ve sonrasında geçerli olmak üzere CE işaretinin kullanımını süresiz uzattığını duyurdu. Bu haber işletmelere, CE işareti ile İngiltere arasında seçim yapma esnekliği sağladı.

İngiltere kendi dışında üretilmiş standartlardan pek hoşlanmıyor gibi duruyor. Avrupa Birliğinde çıkması da bu türden bir hareketin ana parçasıydı belki de ve belli ki İngiltere Avrupa Birliği ve AB'ye ait şeylerin bir parçası olmak fikrinden hoşlanmıyor.

CE (Avrupa Normlarına Uygunluk) ve Tehlikeli Maddelerin Kısıtlanması (RoHS) gibi sertifikalarına ilişkin planlarını zamanı gelince ileteceklerini teyit etmektedir.

Bilindiği üzere CE belgesi ürünlerin Avrupa Sınırları içerisinde serbest dolaşımını prztikleştirmek amacıyla amacıyla yapılması gereken pek çok beklentiyi karşılayan bir "Europen Norm" standartıydı. Önceden belirlenmiş ürün direktiflerine göre CE belgesi almak için başvuruda bulunulan ürün/ürünler bu normalara göre test edilerek CE işaretiyle işaretlenme hakkı kazanıyordu.

CE anlam olarak Fransızca kökenli bir anlama sahip olup eğer Avrupa Birliği (AB) ülkelerine ürün satmayı düşünüyorsanız ve ürünleriniz zorunlu CE işareti taşıması gereken ürünler ise bu durumda alınması gereken belgedir ve konuyla ilgili yazının tamamını bu linkten okuyabilirsiniz.

İngiltere İşletme ve Ticaret Bakanlığı CE işaretinin uzatılmasını "işletmelerden gelen önemli bir istek" olarak tanımladı ve bunun amacının "işletme maliyetlerini ve ürünleri piyasaya sürmek ve tüketicilere fayda sağlamak için gereken süreyi azaltmak" olduğunu söyledi.

Bu gelişme, AB ürün standartlarını kopyalayacak yeni Birleşik Krallık kurallarının benimsenmesiyle ilgili endişelerini başından beri dile getiren endüstri ve üreticiler tarafından memnuniyetle karşılanacak. Ne kadar bağımsız bir kendi kendine CE benzeri sertifikasyon şartları hazırlamaya çalışsa dahi mutlaka aradaki ciddi benzerlikler, İngiltere'nin CE normalarını kopyaladığı yönünde söylntilerin önünü de kesemeyecek.

Ürünlerin AB standartlarına ve ürün güvenliği düzenlemelerine uygun olması, ürünleri piyasaya sürebilmemiz ve AB genelinde satabilmemiz için bir ön koşuldur. CE işareti özel bildirim gerektiren parçalar için geçerli AB direktifleri ve standartlarına göre, direktiflerde için AB akredite bir sertifikasyon kuruluşundan "Uygunluk Sertifikası" almaktır.

Örneğin geçenlerde, tescilli hidrojen jeneratörlerimizin AB'nin çeşitli direktifleri ve yönetmeliklerinde belirtilen yüksek ürün güvenliği gerekliliklerini karşıladığını bir kez daha gösteren iyi bir gelişme.

Hidrojen yakıt depolarınında CE direktiflerine girmesi nedeniyle ve elektrikli taşıtlara alternatif hidrojenli araçların tasarlanıyor olması bu konuda da ileri adımlar geleceğini gösteriyor.

Kesinlikle ilgi çekici alanlar olsa da, iş risklerinin azaltılması ve aynı zamanda hidrojen üretim pazarında daha büyük ve daha karlı işler için önemli ölçüde daha büyük fırsatlar görüyoruz.

Tıbbi alanlarda da CE işareti ciddi anlamda değerli görülen bir sertifika. AB Tıbbi Cihaz Yönetmeliği kapsamında Sınıf IIa tıbbi cihaz olarak onaylanmıştır. CE işareti sertifikası, Welldoc'un tıbbi cihazlara yönelik AB'nin güvenlik, performans ve kalite standartlarına bağlılığının bir kanıtıdır.

Welldoc'un BlueStar uygulaması CE işareti sertifikasını güvence altına alıyor. Sertifika, Welldoc ve ortaklarının dijital sağlık çözümlerini AB içerisinde genişletmesine olanak tanıyor. Weldoc şirketi sayesinde artık uygulamaların da CE işareti alabildiğinin mümkün olduğunu bizlere kanıtlayarak göstermiş oldu.

Daha geniş olan Welldoc platformu aynı zamanda hipertansiyon ve kilo yönetimi gibi çeşitli kardiyometabolik durumlar için de destek sunuyor.

Welldoc başkanı ve CEO'su Kevin McRaith şunları söyledi: “CE işareti sertifikasını almaktan büyük heyecan duyuyoruz. Bu dönüm noktası, yenilikçi dijital sağlık çözümlerine erişimi genişlettikleri ve AB'de daha geniş bir nüfusun kronik hastalıklarını etkili bir şekilde daha iyi yönetmelerini sağladığı için yaşam bilimleri alanındaki stratejik ortaklarımızla olan işbirliğimizin ayrılmaz bir parçasıdır."

Sertifikasyon süreci, Welldoc'un kalite yönetim sisteminin, teknik dokümantasyonunun ve klinik faydalarının bağımsız bir onaylanmış kuruluş tarafından kapsamlı bir değerlendirmesini içeriyordu.

İlginç bir bilgi; Shell, Avrupa'da kendi bünyesinde 3D olarak basılan bir parça için üçüncü taraf bir otoriteden CE sertifikası alan ilk şirkettir. Shell, kendi yeteneklerimizi geliştirmek ve enerji sektöründe 3D baskı uygulamasının kapsamını geliştirmek için bu 4 yıllık araştırma projelerinde büyük gayret göstererek çalıştı.

İlk 3D baskılı sızıntı onarım kelepçesini başarıyla hizmete soktu. Mekanik sızıntı onarım muhafazaları olarak da bilinen kelepçeler, boru hattı kusurlarına veya erozyon ve korozyon mekanizmaları nedeniyle ortaya çıkan duvar incelmesine karşı boru hattının bütünlüğünü kapsüllemek ve eski haline getirmek için kullanılan mühendislik çözümleridir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.