İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?

İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?
İmplant tedavisi nasıl yapılır? Implant tedavisi yapılırken ilk adımda hastanın diş muayenesi gerçekleştirilir. Eğer hastanın genel sağlık durumu ımplant uygulanmasına elverişli ise ağız için röntgen çekilir.

 

İmplant tedavisi nasıl yapılır? Implant tedavisi yapılırken ilk adımda hastanın diş muayenesi gerçekleştirilir. Eğer hastanın genel sağlık durumu ımplant uygulanmasına elverişli ise ağız için röntgen çekilir. Dişlerin durumuna ve hasarlara bakılarak en uygun implant tipi belirlenir. Hemen ardından ımplant üzerine uygulanacak olan diş protezine karar verilir.

İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?

İmplant tedavisi, diş hastanelerinde, diş kliniklerinde yapılabilir. Bu tedavi için iletişime geçilebilecek diş hastanelerinden bir tanesi acildishastanesi.org ‘dur. Lokal anestezi uygulanıp, ımplant çene kemiğine yerleştirilir ve kemik ile bütünleşmesi için belirli bir zaman tanınır. İyileşme safhasında hastanın konforu için geçici bir protez implant alanına yerleştirilebilir. İmplantın yerleştirilen alanla bütünleşmesi halinde zirkonyum veya porselen protez diş kalıcı olarak diş kaybının oluştuğu yere yerleştirilir ve tedavi tamamlanır.

Implant Nedir?

Implant, protez dişlerin tutunması için yapılan ve çene kemiğine yerleştirilen yapay diş kökleri olarak tanımlanır. Eksik dişlerin olduğu bölgelere uygulanan ve uzun ömürlü kullanım sunan implantlar üzerine sabit veya hareketli protez yapılabilmektedir. İmplant tedavisi sayesinde hastalar çiğneme fonksiyonlarını ve estetik diş görünümünü geri kazanırlar.

  • Implant Tedavisi Hangi Durumlarda Uygulanır?
  • Implant tedavisinden yararlanılan durumlar:
  • Diş kaybının oluşması halinde,
  • Alt ve üst dişlerde kemik erimesine bağlı tam protez kullanılmayan durumda,
  • Büyük azı dişlerinin kaybedilmesi halinde,
  • Uzun dişsiz boşluklara uygulanacak köprülerin sağlamlaştırılması gerektiğinde,
  • Tek bir dişin kaybı halinde diğer iki yandaki dişe zarar vermeden protez veya tek bir kaplama diş yapılmak istendiğinde,

Bu gibi durumlarda Implant tedavisinden yararlanılır. Özellikle diş kaybı veya dişin büyük bir bölümünün kırılması sonucu estetik gülüş görünümünü kaybedenler, tedavisi ardından doğal görünümlü diş protezlerini uygulatabilirler. İmplant gülüş estetiği alanında sıklıkla kullanılan yapay kök çeşididir.

Implant Yaptırmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler Neler?

Implant yaptırmadan önce implant yerleştirilmesi öngörülen alanda çene kemiğinin yeterli genişlik ve yüksekliğe sahip olduğuna dikkat edilmelidir. Kemiğin kalitesi ımplantın adapte olma sürecini ve tedavinin kalitesini de etkileyen bir faktördür. Implant, çene kemiğine eklenen yapay kök olduğundan yeterli tutunma alanının bulunması önemlidir.

Ek olarak tedavi süreci sırasında diş etlerinin sağlıklı olması önem arz eder. İltihaplı veya diğer sağlık problemleri taşıyan bir diş eti alanına ımplant tedavisi yapılmamalıdır. Diş etinin sağlıksız olduğu koşullarda öncelikle bu konuya yönelik bir tedavi alınmalı ardından ımplant aşamasına geçilmelidir. Diğer yandan klinik ve radyolojik muayene ardından ımplant tedavisi yapılabilir. Erken dönem iyileşme evresinde ise enfeksiyon riskinin oluşmaması için sigara kullanımdan uzak durulmalıdır.

Implant Ömrü Ne Kadardır?

Diş ımplantının ömrü yeterli özen gösterilmesi halinde ortalama 20 ile 30 sene arasında değişir. Diş doktoru önerilerinin dikkate alınması ve rutin diş temizliğinin sağlanması, ımplantların ömrünü korumaya yardımcı olur. Günde 2 kez rutin şekilde dişlerin fırçalanması ve dişler ile sert kabuklu yiyeceklerin kırılmaması, ımplantı uzun ömürlü şekilde kullanabilmeyi sağlar.

Implant Üzerine Yapılan Diş Doğal Görünür mü?

Implant, çene kemiğine uygulandığında diş etinin altında konumlanır. Implant üzerine yapılan protez dişler ise en doğal görünümü sunarlar. Implant ve son dönemlerde en çok tercih edilen zirkonyum diş uygulamalarında doğal diş görünümüne en yakın sonuçlar elde edilir. Zirkonyum dişler doğal diş beyazlığına sahiplerdir. Implant tedavisi ve protez diş yerleştirme ardında diş eksikliği nedeniyle oluşan estetik dışı görünümden kurtulmak mümkündür.

İmplant Diş Fiyatları Ne Kadar?

En çok sorulan sorular arasında ayrıca ne kadar? Olduğu yer alıyor. Şunu söyleyebiliriz ki toplam diş adetine, uygulanacak olan tedavinin kalitesine bağlı olarak değişkenlik gösterir. Bu konuda detaylara acil diş hastanesi olan acildishastanesi.org aracılığıyla ulaşmanız mümkün olacaktır.

Implant Tedavisi Her Yaşta Yapılabilir mi?

Implant tedavisi kemik gelişimi tamamlanmış gençlere ve diğer yetişkinlere uygulanabilmektedir. Implant tevadi yaşı, kızlarda 16 ile 17 yaş, erkeklerde ise 18 yaş olarak bilinmektedir. Bu yaşlardan itibaren tedaviden yararlanılabilir. Her yaş gurubu için tedavi öncesinde ise gerekli muayene ve röntgen kapsamında ımplant tedavisine uygunluk düzeyi belirlenir.

İmplant Yapılamayan Durumlar Nelerdir?

Implanta engel teşkil eden durumlar:

  • Belirli kalp rahatsızlıkları,
  • Kan pıhtılaşma sorunu,
  • Diyabetin kontrol altına alınamadığı durumlar,
  • Çene kemik yapısının uygunsuzluğu,
  • Bu gibi problemler halinde ımplant tedavisi tercih edilmez.

Implant Adaptasyonu Ne Kadar Sürede Gerçekleşir?

Implant tedavisi, yerleştirilecek olan ımplant adedine göre birkaç saatte tamamlanır. İşlem ardından ımplantın çene kemiği ile tam uyum sağlaması yani adaptasyonu ise 2 ila 3 ay içerisinde gerçekleşir. Hastanın durumuna göre kısalabilen bu süreç sonunda ımplant üzerine tercih edilen protez diş uygulanır.

İmplant tedavisi nasıl yapılır? Sorusuna sizler için en iyi şekilde cevap vermeye çalıştık. Detaylara acildishastanesi.org web sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.