İmam Hatip'liler Okullarını Tanıttı

İmam Hatip'liler Okullarını Tanıttı
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteği ve Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen İmam Hatip Günleri etkinliğinde İmam Hatio okullarının tanıtımı yapıldı.

ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER YAPILDI

Samsun'daki 17 ilçeden 42 ortaokul ve liselerin katılım gösterdiği etkinlik saat 13:30'da Cumhuriyet Meydanı’nda başladı. Etkinliğin açılış programına Samsun Valisi İbrahim Şahin, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program mehter takımı tarafından söylenilen mehter marşlarıyla başladı. Çarşamba İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ali Çoban tarafından Kur'an tilaveti ile devam eden program arapça canlandırma ile devam etti.


"BÜYÜK BİR ÇABA İÇERİSİNDEYİZ"

Düzenlenen etkinliğin anlamlı bir etkinlik olduğunu söyleyen Samsun Valisi İbrahim Şahin sözlerine şöyle devam etti: “Takdir edersiniz ki öğrenciler öğretmenleriyle birlikte yaptıklarının göz önüne çıkarılmasını ister. Onun için de böylesine güzel ve anlamlı bir faaliyet düzenlendi. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah bu diğer okullarımıza da güzel bir örnek olur ve diğer okullarımız da böyle etkinliklerle adından bahsettirir. Ülkemiz, öğrencilerinin iyi yetişmesi için çok çaba harcıyor. Öğrencilerimizin daha iyi eğitim alsın diye başta Milli Eğitim camiası sonra aileler ve biz yöneticiler büyük bir çaba içerisindeyiz. Bu çabanın amacı çocuklarımızın daha iyi yetişmesini sağlamaktır."


Etkinlik kapsamında şiir dinletileri, ilahi seslendirmeleri, mehter takımı gösterileri, spor gösterileri, tiyatro gösterisi ve birçok faaliyet yer alıyor. Etkinlik 10 Haziran Çarşamba (Bugün) saat 19:00'dan itibaren başlayıp iki saat sürecek tiyatro gösterilerinin ardından son bulacak. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.