"İLKADIMLI SANAT'TAN MAHRUM KALMAYACAK"

"İLKADIMLI SANAT'TAN MAHRUM KALMAYACAK"
İYİ Parti İlkadım Belediye Başkan Adayı Necattin Demirtaş, "Sanatçı toplumun ışığıdır. İlkadımlı sanattan, sanatçıdan mahrum kalmayacak" dedi.

İYİ Parti İlkadım Belediye Başkan adayı Necattin Demirtaş, Çarşambalılar Derneği'nde düzenlenen Samsunlu Sanatçılar Derneği'nin (SASAD) 'şiir dinletisi'ne katıldı. Şiirin, insan ruhunu açtığını hatırlatarak bir konuşma yapan Demirtaş, "Yorgunluğumuzu ve stresimizi atmakta ciddi katkı sağlayan bu şiir dinletisi için bütün sanatçı arkadaşlara şahsım adına teşekkür etmek istiyorum. Bu ve beneri organizasyonların daha sık yapılabilmesi için biz de her zaman katkı vermeye hazırız" dedi. Şiirin insanın var oluşuyla birlikte sözlü edebiyatta yerini aldığının ve insan yaşamında çok önemli olduğunun altını çizen Demirtaş,  "Sanatçı olmak Allah vergisidir. Hadi sanatçı olayım deyince sanatçı olunmuyor. Ancak günümüzde sanat ve sanatçı hak ettiği değeri görmüyor. Hele ki ekonomik sıkıntıların her geçen gün arttığını düşünecek olursak bu durum katlanarak artıyor malesef. Ancak Biz, nasip olur da gelirsek hayata geçireceğimiz 'İlkadım Eğitim ve Kültür Merkesi' (İKAME) projemizle olsun 'Türk Park' proemiz kapsamında olsun İlkadım'da bu sorunu ortadan kaldıracağız. Tüm tiyatroların sergileneceği, şiir, edebiyat, müzik, resim gibi her daldan sanat faaliyetlerinin yürütülebileceği yani tüm bu çalışmaları tek çatı altında toplayacağımız sanat yuvalarımızı hayata geçireceğiz. Ve bu sanat yuvasını üniversite ile birlikte ortak yürütmeyi planlıyoruz. İnşallah İlkadım'da sanat eksik olmayacak. İlkadımlı sanattan, sanatçıdan hiçbir zaman mahrum kalmayacak" diye konuştu.

necattin-(1).jpeg necattin-(1).jpg

"Desteklerimiz artarak devam edecek"
SASAD şailerinin şiirerini büyük bir keyifle dinleyen Demirtaş'tan yer sözü iseyen Şairler, "Sanata ve sanatçıya daha fazla değer verilmesini ve programlarımızı daha aktif olarak hayata geçirebilmek için yer sorunumuzu halletmenizi talep ediyoruz" dedi. Demirtaş ise şairlere cevaben, "Biz başkanlık dönemimizde her nokasında ve her konuda size destek verdik, bu desteklerimiz artarak devam edecek. Şüpeniz olmasın" dedi. Sunucu Mustafa Bilir'in şiirin önemine ilişkin yaptığı konuşmayla başlayan program akışı, diğer kouşmaların ardından yerel şairlerin duygu ve düşüncelerini şiir dilinde aktarmasıyla devam etti. Daha sonra İYİ Parti İlkadım Belediye Başkan adayı Necattin Demirtaş, çiçek taktiminde bulunarak bu güzel dinleti için tek tek tokalaşıp teşekkür etti.

necattin-(2).jpeg necattin-(3).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum