İLKADIMLI MİNİLER İBİŞ İLE ÖĞRENDİ

İLKADIMLI MİNİLER İBİŞ İLE ÖĞRENDİ
İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen “İbiş Peygamberi Öğreniyor” değerler eğitimi tiyatro gösterisine öğrencilerin ilgisi yoğun oldu.

Ünlü tiyatro yönetmeni ve TRT sunucusu Hüseyin Goncagül ve ekibi tarafından hazırlanan “İbiş Peygamberi Öğreniyor” tiyatro gösterisine izlemeye öğrenciler, sahneye konulan performansı oldukça beğendi. Öğrenciler büyük ilgi ile izlediği gösteri renkli görüntülere sahne oldu.

 

Unutulmaya yüz tutan örf, adet ve geleneklerin tiyatro gösteriyle çocuklara sunduklarını ifade eden İlkadım Belediyesi Basın Yayın, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Oktay Çakır, “ Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza küçük yaşta yardımlaşma, paylaşma, cömertlik , hoşgörü ve dürüstlük konusunda değerler eğitimini eğlenceli tiyatro gösterisiyle sunduk.” dedi.

 

İki seans halinde 700 öğrencinin izlediği tiyatro gösterisinde Hazreti Ömer’in yanı sıra, Fatih Sultan Mehmet, Nasreddin Hoca, Keloğlan gibi karakterlerle çocuklara hoşgörü, cömertlik, paylaşma, adalet ve dürüstlük gibi konularla verilen değerler eğitimi verildi. Sahneye konulan gösteride “İbiş Peygamberi Öğreniyor” “Hacivat-Karagöz Öğretiyor” oyunlarının yanı sıra ünlü jonglör Erkan Öbüs özel gösteri sergiledi. Ayrıca gösteriyi izlemeye gelen öğrencilere, yapılan mini yarışmalar ile hediyeler verildi. Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun örnek karakterlerinin tiplemeleriyle sahnelenen tiyatro gösterisinin anısına çocuklar tiyatrocularla hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.