İLKADIM’LI BASKETBOLCULAR KARADENİZ ŞAMPİYONU OLDU

İLKADIM’LI BASKETBOLCULAR KARADENİZ ŞAMPİYONU OLDU
11-15 Şubat tarihleri arasında Zonguldak ilinin ev sahipliğinde gerçekleşen U-14 Kızlar 3.Bölge Basketbol Şampiyonasına katılım sağlayan İlkadım Belediyespor Kız Basketbol takımı zorlu rakiplerini yenerek Karadeniz Bölge Şampiyonu ünvanı ile  bir üst turda adını Anadolu Şampiyonası’na yazdırdı.

Türkiye Basketbol Federasyonun Faaliyet programında yer alan Zonguldak ilinin ev sahipliği yaptığı  U-14 Kızlar 3.Bölge Şampiyonası  2 grupta 8 takımın mücadelesine sahne oldu. Mücadeleye A Grubunda, Çarşamba GSK, Bolu Artı Akademi GSK, Eskişehir Büyükşehir GSK, Ankara Eryaman Yıldızlar S.K, B Grubunda Ankara Altın Bilekler GSK, Eskişehir Çağdaş Kolejliler SK, Zonguldak Ereğli Belediyespor SK, Samsun İlkadım Belediye GSK olmak üzere 8 takım sporcuları katılım sağladı. Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kapalı Spor Salonunda birinden heyecanlı ve nefes kesen müsabakaların oynandığı maçlarda sporcular bir üst tura yükselebilmek için bir birleri ile kıyasıya mücadele verdi.

ilkadim-2.jpg

B grubunda mücadele eden ve ilk karşılaşmasında Ankara Altınbilek GSK ile karşı karşıya gelen İlkadım Belediyespor Kız Basketbol takımı maçı 45-75 skorlu geçerek bir üst tura adını yazdırdı. Turnuvaya galibiyetle başlayan İlkadım’lı basketbolcular bir sonraki rakibi  Eskişehir Çağdaş Koleji ile kozlarını paylaştı.İyi alan savunmasını sayı üstünlüğüne çeviren İlkadım Kız Basket takımı maçı 43-33’luk skorla yendi. Son maçına Karadeniz Ereğli Belediyesi çıkan Turuncu-Mavili ekip 77 sayı farkı ile maçı 15-92 skor ile adını finale yazdırarak Karadeniz Bölge Şampiyonu oldu.

ilkadim-4.jpg

“Hedefimiz şehrimizi ulusal müsabakalarda temsil etmek”
Lig boyunca kızların mücadele ettiği tüm maçlardan namağlup olarak başarılı sonuçlarla ayrıldıklarını da ifade eden İlkadım Belediyesi Spor Müdürü Hakan Karaman 3.Bölge Şampiyonasını başarı ile geçen U-14 Kız Basketbol takımımız  Anadolu Şampiyonası’nda mücadele etmeye hak kazandı. Bu başarımızı, bu mutluluğumuzu özellikle Başkanımız Sayın Necattin Demirtaş ile paylaştık. Sağ olsun bizlerden desteklerini hiçbir zaman esirgemedi. Kendisine tekrar takımımız adına çok teşekkür ediyorum. Bundan sonraki hedefimiz inşallah ulusal müsabakalarda şehrimizi temsil etmek şeklinde konuştu.

ilkadim-3-002.jpg

“Sporun ve sporcunun destekçisi”
Kız Basketbol takımı Antrenörü Can Küntüşlü ve Hasan Yaşar;”İlkadım’ı başarı ile temsil ettiklerini, bundan sonra daha başarılı olmak için daha fazla çalışacaklarını belirterek, Öncelikle rakiplerimizin daha önceden yaptığı maçları analizi yaparak sahaya galibiyet için çıktık. Basketbol takımı olarak yapılan yardımların, verdiğimiz desteklerin hepsinin meyvesini çok güzel aldık bu sene. Bu sebeple her platformda sporun ve sporcunun destekçisi olan  Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'a teşekkürlerimizi sunuyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.