İlkadım’dan Hacivat Karagöz gösterisi

İlkadım’dan Hacivat Karagöz gösterisi
İlkadım Belediyesi, Türk Eğlence Kültürünün vazgeçilmez karakterlerinden olan Hacivat ile Karagöz'ü ilköğretim öğrencileri ile buluşturdu

Türk Eğlence Kültürü'nde önemli bir yere sahip karakterlerinden olan Hacivat ile Karagöz'ü yeni nesillere tanıtmak amacıyla İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ilköğretim okullarında tiyatro gösterisi düzenledi. İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, İlkadım Belediyesi Meclis Üyesi(MHP)Sezai Onaran, Özel Kalem Müdürü Nevzat Özenç, Başkan Danışmanı Cabir Coşkundere, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hasan İnan, Çatalarmut İlköğretim Okul Müdürü Mehmet Elevli, Kavacık 75.yıl İlköğretim Okul Müdürü Muhammet Usta, tiyatroyu çocuklarla birlikte izledi. İzmir Efsane Sahnesi Tiyatro Grubu oyuncularının Çatkaya, Toybelen, Karadeniz, Çatalarmut ve Kavacık 75.yıl ilköğretim okullarında sahnelediği Hacivat Karagöz gösterisi çocukları kahkahaya boğdu.

SOSYAL AKTİVELER SÜRECEK

Geleneksel Türk Tiyatrosu'nu yeni nesillerle tanıştırmak ve tiyatroyu sevdirmek amacıyla ilköğretim okullarında Hacivat Karagöz tiyatrosunu öğrencilerle buluşturduklarını söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “ Hacivat Karagöz tiyatro gösterisini özellikle İlkadım İlçesinin ücra köşesindeki okullarda yaptık. Bu bölgede okuyan yavrularımızın çoğu tiyatroya gitme imkânı olmayan öğrencilerden oluşmaktadır. Tiyatro ile ilk defa tanışan yavrularımızın izlediği gösteride bizde çocukluk yıllarımıza döndük. Öğrencilerimizin kahkahalarından tiyatroya olan hasretini ve sevgisini gördük. Belediye olarak insanımızın sosyal yönünü geliştirici aktivitelerimiz artarak devam edecektir. ”dedi.