İlkadım'daki göçü durduracağız

İlkadım'daki göçü durduracağız
CHP İlkadım Belediye Başkan Adayı Murat Şenel, İlkadım'ın en önemli sorununun kentsel dönüşüm olduğunu ifade ederek,"Kültürlü, gelişmiş ve şehre sahip çıkan bilinçler başka ilçelere göç ediyor, bunu durduracağız" dedi.

Yerel seçim çalışmalarını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlkadım Belediye Başkan Adayı Murat Şenel bugün kentte görev yapan yerel ve ulusal medya kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıya Parti Meclisi Üyesi Nazan Güneysu, CHP İl Başkanı Mehmet Özdağ ve CHP İlkadım İlçe Başkanı Metin Telatar da katıldı.

whatsapp-image-2024-02-08-at-12-59-15.jpeg

"Ulaşım sıkışmış vaziyette"
İlkadım'da nüfusun yaşlanma eğiliminde olduğuna dikkat çeken Murat Şenel, "İlkadım bina hacmi yaş olarak da yaşlanıyor. Ulaşım tamamıyla sıkışmış vaziyette. İnsanlarımız da başka kentlere ve ilçelere göç ediyor. Biz bu göçü durduracağız. İlkadım'daki kültürlü, gelişmiş ve şehre sahip çıkan bilinç başka ilçelere göç ediyor, engelleyeceğiz. Bu göç, o kadar düzensiz ve kısa sürede gerçekleşiyor ki ne yazık ki İlkadım'da yaşananlar kısa bir süre sonra Atakum'da da yaşanacak. Oradaki kentleşmede de problemler gündeme gelecek. Kenti eğitiminden ulaşımına, su kullanımından tutun kentsel dönüşümüne kadar bir bütün halinde röntgenini çekmiş bulunuyoruz. 2019'da da bir niyetim olmuştu ama kısmet bugüneymiş. Oldukça kaliteli bir yönetim ekibiyle dört senedir bir dersimize çalışıyoruz. Kent içerisinde yürüdüğünüzde o kadar çok şey görüyorsunuz ki, bunların hepsini tek tek fotoğrafladık. Sorunları ve yarım bırakılmış işleri ve hiç yapılmamışları tek tek masaya yatırıp uzun uzun tartışıyoruz." ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2024-02-08-at-12-59-14.jpeg

"Dersimize iyi çalıştık"
İlkadım'ın en büyük sorununun kentsel dönüşüm olduğunu ifade eden Şenel, şöyle konuştu: "Kentsel dönüşüm sorununu İlkadım Belediyesi'nin tek başına çözme imkanı yok. Bunun için ise Büyükşehir Belediye Başkanımızın da Cumhuriyet Halk Partisi bayrağı altında seçimi kazanması için daha fazla bir yük yüklendik. Açıkçası daha fazla dertleniyoruz. Tüm sorunları el ele vererek 1 Nisan sabahı itibariyle çözmeye başlayacağız. Dersimize iyi çalıştık. Ben tüm İlkadım'ın İlkadım Belediye Başkanı olmak üzere yola çıktım. Başkaların hesapları ve istatistikleri genel seçimlerde doğru olabilir, yerel seçimler kişiye özgü ağırlığıyla geçirilen bir seçimdir. Kendimizi ve ekibimizi iyi anlatarak başarılı olacağımıza inanıyorum. Çok uzak değiliz. Bu seçimleri teşkilatlarımızdaki arkadaşlarımızla ve yönetimlerimizle beraber, Gazi Belediyesi ve Muzaffer Önder başkanımızın örneğinde olduğu gibi Cumhuriyet Halk Partisi kadrolarıyla alacağımıza canı gönülden inanıyorum."

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum