İLKADIM’DA SAMSUN’UN MANEVİ DEĞERLERİ SEMPOZYUMU

İLKADIM’DA SAMSUN’UN MANEVİ DEĞERLERİ SEMPOZYUMU
İlkadım Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Samsun’un Manevi Değerleri Sempozyumunun ilkinde 2014 yılında aramızdan ayrılan Ali Rıza Öztürk Hoca’nın hayatı anlatıldı.

İlkadım Belediyesi tarafından Samsun’da yaşamış ve manevi dünyamıza katkılar sağlamış değerli şahsiyetleri anlamak, hatırlatmak ve tanıtmak amacı ile gerçekleştirilen sempozyumların ilki İlim Yayma ve Eğitim Vakfı konferans salonunda gerçekleştirildi. Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Eski Milletvekillerinden Mehmet Kurt, İlçe Müftüsü Hasan Başoğlu, Canik İlçe Müftüsü Dr. Mukadder Arif YÜKSEL, İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Yahya Çınkıl, Samsun İlim Yayma ve Eğitim Vakfı Başkanı Ahmet Cemal Ayhan, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“HAYIRLA GEÇEN BİR ÖMÜR”

Sempozyumda ilk manevi şahsiyet olarak belirlenen ve Samsun’un manevi ve siyasi dünyasına büyük katkılar sağlayan Ali Rıza Öztürk Hoca’nın hayatı Hayırla Geçen Bir Ömür başlığı altında değerlendirilirken çocukluk yıllarından hayatının sonuna kadar geçen dönemleri Prof. Dr. M. Zeki Terzi, Prof. Dr. Yavuz Ünal, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can,  Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk ve Samsun Eski Milletvekili Mustafa Uzun Kaya ayrı başlıklar halinde katılımcılarla paylaştı.

 

“ALİ RIZA HOCAMIZI RAHMETLE ANIYORUZ”

Tokat’ta gerçekleştirilen Ak Parti Yerel Yönetimler Karadeniz Bölge toplantısı nedeni ile sempozyuma katılamadığından duyduğu üzüntüsünü ve selamlarını İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Yahya Çınkıl ile İleten Başkan Tok; “Yerel yöneticiler olarak görevlerimizden bir tanesi de şehrimize ve ülkemize maneviyatları ve ilimleri ile örnek olmuş şahsiyetleri genç kuşaklara tanıtmaktır. Bu değerli şahsiyetlerin düşünce ve hizmetlerini doğru anlamamıza vesile olacak Samsun’un Manevi Değerleri adlı sempozyumumuzun hayırlara vesile olmasını diler, değerli hocamız Ali Rıza Öztürkü minnetle anarım” şeklinde konuştu.

 

“VALİ KAYMAK’TAN TEŞEKKÜR”

İlkadım Belediyesi tarafından düzenlenen sempozyumun önemini vurgulayan samsun valisi Osman Kaymak; “İlkadım Belediye başkanı Erdoğan Tok tarafından gerçekleştirilen bu sempozyumun gençler ve rol model şahsiyetler adına büyük bir önemi var. Bu değerli şahsiyetleri hem anmış hem de anlamış oluyoruz. Ali Rıza Öztürk Hoca ile tanışma fırsatım olmamıştı ancak kendisi ve hayırları ile ilgili pek çok şey duymuştum. Bugün gerçekleşen sempozyum ile de ömrünü hayra ve ilme adamış çok değerli bir insan ve hoca olduğunu bir defa daha anlamış olduk. Bu nedenle İlkadım Belediye Başkanımız Erdoğan Tok ve çalışma arkadaşlarına ve burada bilgileri ile bizleri aydınlatan değerli akademisyenlere teşekkür ederim” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum