İLKADIM'DA KENTSEL DÖNÜŞÜM TOPLANTISI YAPILDI

İLKADIM'DA KENTSEL DÖNÜŞÜM TOPLANTISI YAPILDI
İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Hastanebaşı ve Kökçüoğlu mahallesinde planlanan kentsel dönüşüm için ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. Başkan Demirtaş, yıllardır kentsel dönüşüm beklenen mahallelerde çalışmalar kapsamında ilk adımı hep birlikte ortak kararla mağduriyet yaşanmadan atacaklarını söyledi.

Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıya kentsel dönüşümü planlanan Hastanebaşı ve Kökçüoğlu mahalle sakinleri ve mahalle muhtarları katılım sağladı. Belediyenin teknik müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantıda Başkan Demirtaş, muhtarların sorularını samimiyetle yanıtladı ve kentsel dönüşüm sürecinde gelinen son durum hakkında bilgi verdi. 

1p8a9575.JPG

Kentsel dönüşümünde gelinen aşamayı önce mahalle sakinleri ile konuşacakları ve tüm süreci şeffaf bir şekilde yürütecekleri sözünü veren İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş;” Kentsel dönüşümde önce muhtarlarımızı bilgilendireceğiz dedik. Muhtarların bu konudaki samimiyetine, yaklaşımına canı gönülden inanıyorum. Biz bu işte samimiyiz. Bu kentin bu görünüşünü değiştirmeye çalışıyoruz ama buradaki insanları üzerek yapmayacağız bunu. Biz, halka rağmen bir şey yapan bir anlayışta değiliz. Belediye olarak bu dönüşümü yapmak maddi ve zor bir durum. Güvencesini alacağımız kat karşılığı müteahhide ‘dönüştürün’ diyeceğiz. Eğer müteahhitlere güvenip veremezseniz, apartman apartman, parsel parsel gelip belediyeye müracaat ederseniz, dönüşümünüzün projesini biz yaparız. Biz bu işi iyi niyetle yapmak istiyoruz” dedi.

1p8a9582.JPG

“Mahallelerde teknik bürolar açacağız”
Hastanebaşı ve Kökçüoğlu mahallelerimizin gerçekten değişime, dönüşüme ihtiyacı var olduğunu hatırlatan Başkan Demirtaş;” Sizlerle bölgede dolaşırken gelen taleplerin çoğu dönüşüm yolunda oldu. Sizler bize müracaat ediyorsunuz; mahallemizde yeşil alan yapılacak bir metrekare yer yok, çocuk oyun alanı yok, yeşil alan yok. Onun için artık o bölgenin nefes alması lazım. Bu işi yaparken de oradaki vatandaşla beraber yapacağız. Dönüşümü planlanan mahallelerimizde muhakkak teknik bir büro açacağız. Vatandaşlarımıza devamlı bilgiler verilecek. Muhtarlarımızdan gelen talep doğrultusunda mahallelerde mahalle sakinlerine yönelik bilgilendirme toplantılarımıza ise yakın bir zamanda başlayacağız. Her mahallede bir toplantı gerçekleştireceğiz” dedi.

1p8a9643.JPG

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.