İLKADIM'DA GIDA DENETİMLERİ SIKLAŞTI

İLKADIM'DA GIDA DENETİMLERİ SIKLAŞTI
İlkadım Belediyesi ve İlkadım İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla ilçe genelinde faaliyet gösteren tatlı imalathanelerinde gıda denetimi gerçekleştirdi.

İlkadım  Belediyesi zabıta ekipleri halk sağlığının korunması kapsamında yürüttüğü faaliyetleri aralıksız sürdürüyor. Bu çerçevede Zabıta Müdürlüğü ekipleri Kurban  Bayramı öncesi ilçede hizmet veren, tatlı, şeker, lokum gibi gıda maddesi satan ve imal eden işletmeleri denetledi.

denetim-07.JPG

Denetlemeler esnasında Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında maske, eldiven ve bone gibi halkın sağlığını yakında ilgilendiren önem arz eden hijyen koşulları titizlikle incelendi. Şekercileri tek tek gezen İlkadım Belediyesi Zabıta ekipleri, iş yerlerinde etiketleme ve ruhsat kontrolü yaptı. Denetleme sonucu 20 işyerinden, hijyen kuralları başta olmak kaydıyla açıkta ürün satan ve ruhsatsız olduğu tespit edilen 8 işyeri hakkında tutanak tutuldu, cezai işlem yapıldı.  

denetim-02.JPG
 
“Denetimlerimiz bayram süresince devam edecek”
İşletmelerin 5996 sayılı yasa ve ilgili yönetmeliklere göre belirlenen teknik ve hijyenik şartları taşıması gerektiğini belirten İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Şeref Sarı; "İlçemizde rutin olarak çeşitli meslek odalarını bağlı olduğu işletmeleri,simit satış noktalarından otellere kadar tüm işyerlerini denetimden geçiriyoruz. Bayramda ise özellikle gıda satışı yapan işletmelere yönelik denetimlerde bulunuyoruz. Ekiplerimiz, şekercilerin tamamını bayram öncesi denetlemiş olacak. Amacımız vatandaşlarımızın sağlıklı ve huzur içinde Kurban Bayramı’nı geçirmesine katkı koymaktır. Denetimlerimiz bayram süresi boyunca devam edecek. Herhangi bir şekilde hijyen yönünden sıkıntısı olan işletmelere  ise idari para cezası uyguluyoruz." diye konuştu.

bsk-001.JPG

Kontrollerin bayram sonrasında da süreceği ve eksiklerin giderilmemesi halinde cezai işlemlerin artırılarak uygulanacağını belirten İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş;” Yasalara uygun satış yapan iş yeri sahiplerine teşekkür ederek, örnek olmaya devam etmelerini istedi. Ekiplerimiz yapılan denetimler sonucunda tüketiciyi koruma yasasına aykırı satış yapan iş yerlerine ise cezai işlem uyguluyor. Vatandaşları sokakta satılan ve merdiven altı olarak adlandırılan yerlerde üretilmiş kalitesiz ürünler konusunda daha dikkatli olmalı. Belediye olarak halk sağlığını korumaya  kararlılıkla devam edeceğiz.Bu vesile tüm halkımıza sağlıklı ve mutlu bir bayram geçirmelerini temenni ediyorum'' dedi.

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.