İlkadım'da Gençlik Üstad'ı Uğur Işılak'la Yad Edecek.

İlkadım'da Gençlik Üstad'ı Uğur Işılak'la Yad Edecek.
İlkadım Belediyesi, Türk edebiyat ve düşünce dünyasının en büyük isimlerinden biri olarak Sultan-üş Şuara (Şairlerin Sultanı) ünvanlı Üstad Necip Fazıl Kısakürek'i muhteşem bir organizasyonla anıyor.

UĞUR IŞILAK 26 MAYIS'TA İLKADIM'DA

İlkadım Belediyesi 26 Mayıs Salı Saat 20.00'de Cumhuriyet Meydanında Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in doğumun 111. yıldönümünde çağın halk ozanı Uğur Işılak'ı Samsunlularla buluşturacak. 'Gençlik Üstad'ı Anıyor temalı saygı gecesinde  Türkiye’nin yakından takip ettiği ve severek dinlediği modern çağın halk ozanı Uğur Işılak, Necip Fazıl Kısakürek'in 'Sakarya, Kaldırımlar, Zindan'dan Mehmed'e Mektup' gibi birçok şiirini seslendirecek.

 

 

"NECİP FAZIL FİKİRLERİYLE ÇIĞIR AÇAN BÜYÜK MÜTEFEKKİR"

Geçmişte ve günümüzde fikirleri ile çığırlar açan ve nesillere yol gösteren Üstad Necip Fazıl Kısakürek'i muhteşem bir etkinlikle yad edeceklerini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Eserleri, fikirleri, şiirleri ve hayatıyla Türk düşünce ve sanatına damgasını vuran Necip Fazıl Kısakürek, bu toprakların yetiştirdiği, medeniyetinden koparılan, tarihi kökleri kurutulan bir milletin davasını kendisine dert edinmiş, büyük bir mütefekkir ve en mühim şahsiyetlerdendir. Türk edebiyat tarihinin son yüz yılı dikkate alındığında fikirlerini şiirleriyle dile getiren, kelime ve kafiyeye hakimiyeti en üst seviyede ve en büyük hece şairlerimizden biri olan Necip Fazıl Kısakürek, yalnız bizim için değil hem İslam dünyası hem de insanlık için çok önemli bir aydındır." dedi.

 

NECİP FAZIL KISAKÜREK KİMDİR?

Modern Türk şiirinin mistik şairi olarak bilinen Necip Fazıl Kısakürek, 26 Mayıs 1904 tarihinde İstanbul’da doğdu. 24 yaşındayken yayımladığı ikinci şiir kitabı Kaldırımlar ile ünlenen Necip Fazıl, 1934 yılına kadar sadece şair olarak tanındı ve o devirde Türk basınının merkezi olan Bâb-ı Âli’nin önde gelen isimleri arasında yer aldı. 1934 yılında Abdülhakîm Arvâsî ile tanıştıktan sonra büyük bir değişim yaşadı. 1943-1978 yılları arasında 512 sayı yayımlanan Büyük Doğu Dergisi yoluyla görüşlerini kamuoyuna duyuran ve Büyük Doğu Hareketi’ne önderlik eden şair, 25 Mayıs 1983 yılında hayatını kaybetti.

 

Türk Edebiyatı Vakfı tarafından 1980 yılında verilen beratla “Sultanü’ş-Şuara” yani “Şairlerin Sultanı” unvanını alan Necip Fazıl Kısakürek’in bazı seçkin eserleri ise şunlar; Şiir: Örümcek Ağı, Kaldırımlar, Ben ve Ötesi, Sonsuzluk Kervanı, Çile. Öykü: Hikâyelerim. Roman: Aynadaki Yalan.

 

Oyun: Tohum, Bir Adam Yaratmak, Künye, Para, Namı Diğer Parmaksız Salih, Reis Bey, Abdülhamit Han.

 

 

   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.