"İLK YARININ KADER MAÇI OLACAK"

"İLK YARININ KADER MAÇI OLACAK"
Samsunspor Teknik Direktörü Ümit Özat dün Nuri Asan Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Başarılı Teknik Direktör Özat, " Bu hafta oynacağımız Giresunspor maçı ise senenin en zor maçı olacak.

 İlk yarının kader maçı ve ilkyarıyı nerde bitireceğimizi belirleyecek maç Giresunspor maçıdır. İki takımın bulunduğu konum itibari ile bunu söylüyorum" dedi.

 

"FORMALAR BİLE BİRBİRİNE ÇARPMADAN VERİLMİŞ BİR PENALTI"
Göztepe maçını yorumlayan Teknik Direktör Özat, "Bu maçın bakıla bilecek birçok açısı var. Son açısından bakarsanız, takım bana göre bu senenin en kötü futbolunu oynadı. Ama diğer açılardan bakarsanızda, bu takımın kötü futbol oynaması demek birilerininde maça müdahale etmesini gerektirmiyor. Dolayısıyla bu maç için kendi adıma çok doğru hamleler yaptığımı söyleyemem. Ama aslında maçın gidişatına göre belki, ilk önce Mehmet'i çıkaracaktım. Mehmet çok kötü günündeydi. Ama Kone sarı kart gördü ve oyun içerisinde istediği performansı yansıtmayınca, çıkardım. Bazı oyuncunlarınızı kaybetme lüksünüz yok. Görüyoruz Kone'nin oynamadığı bir 3 maçlık seri vardı. Onun dışından Taha'nın ilk 11 olarak ilk maçıydı. Mücadelesinden memnunum fakat, pas organizasyonlarında istediğim bir Taha yoktu. Buna rağmen ikinci yarıya daha çok kazanmaya, odaklı bir takım çıkardım ve oyuna 2 santrafor dahil ettim. Aslında baktığını zaman ilk golü 53'ncü dakikada yedik ve o gole kadar rakip kalemize daha gelmedi. Yediğimiz golde ise kaleye organize atakla atılan bir gol değil. Formalar bile birbirine çarpmadan, verilmiş bir penaltı. Biz çok kötü futbol oynamamıza rağmen, 12 maçlık seride en kötü takımına yenildik. Bireysel olarak belki bu ligin en iyi takımı ama oyun olarak en kötü oynayan takıma yenildik. Dolalayısyla bu bize yakışmadı.Göztepe maçınde değil 90 dakika 900 dakika oynansaydı o maç berabere biterdi. İlk golü atan takım kazanacaktı. Onların attığı ilk golün ise ne kadar doğru olduğunu ise kamuoyunun takdirine bırakıyorum" açıklamasında bulundu. 

"SABIRLI OLMAK LAZIM"
Sabırlı olunması gerektiğini belirten Samsunspor Teknik Direktörü Özat, "Diğer taraftan baktığınızda ise  Alanya 5'te 5 yaptı 21 puanda onlar çok mutlu, 43 trilyonluk Göztepe 18 puan yaptı onlar çok mutlu, Elazığ 21 puan yaptı onlar çok mutlu, Altınordu 19'da onlar çok mutlu, en az bir 30 Trilyon harcayan Gaziantep 18 puanda çok mutlu, biz mutsusuz. Neyi tartışıyoruz, neyin peşindeyiz onu bir türlü anlayamadım. Belki biz 15 puanla İzmir'e gittiğimizde ve Göztepe 22 puanda olsaydı biz yenseydik çok mutlu olacaktık. Demekki biz şehri bir takım şeylere fazla alıştırdık. Dünya'da her maçını kazanan bir takım yok. Herkes biyerlere takılıyor. Netice ne biz şuanda lideriz. Sezon başında birisi 22 puan ile lider olacağız deseydi kim inanırdı ve kim kabul etmezdiki. Bu hafta oynacağımız Giresunspor maçı ise senenin en zor maçı olacak. İlk yarının kader maçı ve ilkyarıyı nerde bitireceğimiz belirleyecek maç Giresunspor maçıdır. İki takımın bulunduğu konum itibari ile bunu söylüyorum. Erdi'yi oynattığımda tepki göstermişlerdi, şimdi Ercan sezonu kapattı ve Fatih sakatlanırsa alternatif kim olacak. Futbol bu 2 maçta üst üste kazanıp kaybede bilirsin. Geçen sezon bu takım 17 maçta 19 puan almış bu sezon 12 maçta 22 puan toplamış. Sabırlı olmak lazım daha ligin 3'te 1 bitti. Daha çok inişler çıkışlar olacak. İlkyarı ne kadar puan toplarsan bu bir avantaj. Bu ligin asıl devresi 2'nci devredir. Mümkünse doğru takviyeler yapıp, klüp şartları zorlamadan böyle bir imkanımız varsa yapacağız. Önümüzde 5 maç var 10 puan almalıyız. Giresun maçına da bu şekilde hazırlanıyoruz. Bende ve oyuncularımda karamsarlık yok. Karamsar olanlar ya Samsunspor'un iyiliğini istemeyenler yada çok fanatik Samsunsporlular" diye konuştu.

Serkan KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.