İLK YARDIM KURSUNA KATILDI

İLK YARDIM KURSUNA KATILDI
Terme Belediye Başkanı Şenol Kul kısa adı TAKE olan Terme Arama Kurtarma Derneğini ziyaret ederek düzenlenen ilk yardım kursuna katıldı.

 

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul Terme Arama Kurtarma Derneğini ziyaret ederek Terme Halk Eğitim Merkezi müdürlüğü ve TAKE işbirliği ile düzenlenen ilk yardım kursuna katıldı. Kursta Başkan Kul uygulamalı eğitimde, insan maketleri üzerinde suni teneffüs ve kalp masajının nasıl yapılacağını öğrendi.

Terme’de 2015 yılı içerisinde kurulan derneğin 163 üyesi bulunuyor. Dernek, her türlü koşulda, her tür canlıyı tehlike ortamından uzaklaştırmak, her türlü sportif, kaza, kaybolma, mahsur kalma, yangın ve trafik kazasında insan unsuru ön planda tutarak her türlü canlının kurtarılması ve yaşamının devamını sağlanmasını hedefliyor.

2500 ÖĞRENCİYE ULAŞACAĞIZ

Belediye Başkanı Şenol Kul’a dernek çalışmaları ile bilgiler veren Dernek Başkanı Osman Çalışkan ziyarette yaptığı konuşmasında “Terme Halk Eğitim merkezi müdürlüğümüz işbirliğinde ilçemizde ilkyardım kursu düzenledik. 2 buçuk ay süre ile haftanın salı ve perşembe günlerinde 19:00-23:00 arası düzenlediğimiz ilkyardım kursuna ilçemizden 32 kişi kursiyer katılıyor. 2016-2017 eğitim ve öğretim döneminde yapacağımız proje ile ilkyardım konusunda 2500 öğrenciye bilgilendirme yapmayı planlıyoruz. Ziyaretlerinden dolayı Terme Belediye Başkanımız Şenol Kul’a teşekkür ediyoruz” Dedi.

TAKE TERME İÇİN ÖNEMLİ

Derneğin Terme için önemli olduğunu belirten Başkan Şenol Kul, "Bu derneğin amacı hayat kurtarmak, bu nedenle çok önemli bir kuruluş. Doğal afetin nefesini her an hissettiğimiz ülkemizde gönüllü kişilerin bir araya gelerek kurdukları bu dernekler tüm halk tarafından desteklenmelidirler. Derneğin faaliyetlerinde üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getireceğiz. Biz Terme Belediyesi olarak tüm sivil toplum kuruluşlarımızın destekçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.