"İlk maçta ayağım titredi"

"İlk maçta ayağım titredi"
SAMSUNSPOR'un 19 yaşındaki forvet oyuncusu Alperen Pak, formayı ilk defa giydiği Giresunspor maçında büyük bir heyecan yaşadığını söyledi, "Sahaya girince ayaklarımın titrediğini hissettim. Sonrasında ise yavaş yavaş kendime geldim" dedi.

FUTBOLA KADIKÖYSPOR'DA BAŞLADI
Futbola 9 yaşında Samsun amatör küme takımlarından Kadıköyspor'da başlayan Alperen, 5 yıl burada çeşitli kategorilerde forma giydikten sonra 1 yıl futbola ara verdi. Daha sonra yine amatör takımlardan Yolspor'da oynamaya başlayan genç futbolcu, 3 sezon sonra performansıyla Samsunspor alt yapı antrenörlerinin dikkatini çekerek kırmızı beyazlı takıma transfer oldu. Samsunspor A-2 takımında yarım sezon oynadıktan sonra A takımla birlikte idmanlara çıkmaya başlayan Alperen, kısa sürede kalitesini gösterdi ve bu sezon başında takımıyla 5 yıllık profesyonel sözleşme imzaladı.

"BÜYÜK MUTLULUK"
Teknik direktör Erhan Altın'ı kendisi gibi genç futbolcular için büyük bir şans olarak değerlendiren Alperen Pak, şunları söyledi:"Doğduğum şehrin takımında oynamak, onun formasını terletmek ve başarısı için mücadele etmek benim adıma büyük bir mutluluk olduğu kadar, aynı zamanda da gurur kaynağı. Teknik direktörüm Erhan Altın, tüm oyuncularla yakından ilgileniyor. Özellikle alt yapıdan gelen futbolcuların takıma kazandırılabilmesi adına bize ayrı bir özen gösteriyor. Ben ve benim gibi genç oyuncular da bu durumu en iyi şekilde değerlendirmeye gayret ediyoruz."

HEYECANDAN NE YAPACAĞIMI BİLEMEDİM
Profesyonel futbolculuk kariyerine sezonun ilk haftasında oynanan Giresunspor maçıyla başladığını ifade eden Alperen, bu konuda şöyle konuştu:"55'inci dakikada sahaya çıktım. İlk kez Samsunspor formasıyla taraftarımızın önüne çıktım. Benim için büyük bir heyecandı. İlk 15 dakika heyecandan ne yapacağımı bilemedim. Ayaklarımın titrediğini hissettim. Daha sonra ise yavaş yavaş kendime geldim ve oyunumu oynamaya başladım. O gün benim hayatım boyunca unutamayacağım anların başında gelecek. Lig ve kupada şu ana kadar 7 maçta forma giydim. Henüz golüm yok. Ama en kısa sürede gol atıp takımıma katkı sağlayacağım günün gelmesi için var gücümle çalışacağım."

SÜREKLİ YENİ ŞEYLER ÖĞRENİYORUM
Takım içerisindeki tecrübeli oyuncuların kendisine büyük destek verdiğini söyleyen genç futbolcu, şöyle devam etti:"Sürekli yeni şeyler öğrenmem ve tecrübe kazanmam için bana destek oluyorlar. Takımdaki ağabey kardeş ilişkisi muhteşem düzeyde. Böyle bir futbolcu topluluğunun içerisinde yer almak benim için büyük bir şans. Ben de çok çalışarak hem bana güvenen antrenörlerimi, hem de futbolcu ağabeylerimi mahcup etmemek istiyorum. Bunun için ekstra idmanlar yapıyorum."

ÇOK TALİHSİZ MAÇLAR OYNADIK
Ligin ilk yarısında çok talihsiz maçlar yaşayıp hesapta olmayan puan kayıplarıyla karşılaştıklarını, Samsunspor olarak hedeflerinin zirve olduğunu sözlerine ekleyen Alperen, son olarak şöyle dedi:"Biz de en küçüğünden büyüğüne tüm futbolcular olarak takımımızı hak ettiği yerlere getirebilmek için elimizden geleni yapacağız. Ligin 2'nci yarısında hızla üst sıralara çıkacağımıza yürekten inanıyorum. Umarım sezon sonunda çok istediğimiz ve olmamız gereken yere yani Süper Lig'e yükseliriz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.