İleti Yönetim Sistemi (İYS) Nedir?

İleti Yönetim Sistemi (İYS) Nedir?
Günümüzde birçok kişinin incelemesi ve analizinde olan ileti yönetim sistemi, kısaltılmış ismi ile İYS şeklinde adlandırılır. 

 

Günümüzde birçok kişinin incelemesi ve analizinde olan ileti yönetim sistemi, kısaltılmış ismi ile İYS şeklinde adlandırılır. 

İleti Yönetim Sistemi Nedir?

İlet yönetim sistemi, hizmet sağlayıcıları üzerinde yer edinen arama, SMS ya da e-posta gibi çeşitli ticari elektronik iletilerin gönderilmesinde hizmet gösteren bir veri tabanı sistemidir. Alıcılardan alınan çeşitli izinler saklanıp, yönetim alanına gönderilmesi burada sağlanır. Reddedilip, şikayet edilebilecek çeşitli durumlar bu veri tabanı ile birlikte gerçekleşir. Kısa mesaj, şikayet edilebilecek herhangi bir görsel içerik, web sitesi ya da çağrı merkezleri üzerinden sağlanan belirli hizmetler, güvenlik standartları içerisinde ele alındığı takdirde, veri tabanı sistemi ile birlikte sağlanır. Veri tabanı sistemi olarak ele alınan ileti yönetim sistemi diğer bir ifade ile ticari elektronik iletinin onayının alınmasına dayanır. Reddetme hakkının kullanılması ya da çeşitli şikâyetlerin belirli süreçler altında ele alınması, bu ticari ile birlikte sağlanır.

  • Yönetim sistemi yaptırma,
  • İleti yönetim sistemi ile birlikte bağlantılı olarak SMS, e-posta
  • Ya da çeşitli ticari elektronik iletilerin gerçekleşmesi, bu kayıt sistemine bağlı olarak gerçekleşir.

Ticari Elektronik İleti Nedir?

Ticari elektronik ileti, gerçek ya da tüzel kişilerin ticari olarak gerçekleştirdikleri belirli faaliyetleri kapsar. Ürün, hizmet veya belirli işletmeler, kendi markalarına ait olan tanıtımlarını yapmaları için elektronik iletişim araçlarını kullanır. Bunlar telefon, çağrı merkezi ya da bu platform içerisinde bulunan çeşitli iletişim araçlarıdır. Bu iletişim araçları içerisinde yapılan her türlü iletişim durumu, ticari elektronik ileti kapsamı içerisinde bulunur. Ticari elektronik ileti kapsamı aynı zamanda ileti yönetim sistemi ile bağlantılı olarak çalışma sergiler.

Ticari Elektronik İletiler Nedir?

Ticari elektronik iletiler içerisine, belirli iletişim araçları girer. Aynı zamanda bu iletişim araçları elektronik bağlantılar ile birlikte bulunduğu takdirde, ileti yönetim sistemi de bulunur. Telefonlar, çağrı merkezleri, otomatik arama makinaları, çeşitli ses kaydedici akıllı sistemler, elektronik posta hizmeti veren kısa mesaj hizmetleri, faks ya da bu doğrultuda çalışma gösteren ticari elektronik iletiler, bu kapsam altında bulunur. 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.