İhtiyaç sahibi öğrencilere burs sağlanacak

İhtiyaç sahibi öğrencilere burs sağlanacak
CHP Atakum Belediye Başkan Adayı Serhat Türkel, "İhtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine burs desteği sağlanacak, ayrıca iş adamları ve hayırseverlerin burs sağlamaları için teşvik edeceğiz." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Atakum Belediye Başkan Adayı Serhat Türkel, "Güçlü öğretim elemanı kadrosu ile 50 binden fazla öğrencisiyle Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin (OMÜ) şehrimize aktif katkı sunulmasına yönelik iş birliği politikaları geliştirmeyi önemsiyoruz. Belediye ile Üniversite Rektörlüğü arasında karşılıklı çalışma ve işbirliği için bir protokol yapacağız. İhtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine burs desteği sağlanacak, ayrıca iş adamları ve hayırseverlerin burs sağlamaları için teşvik edeceğiz” şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2024-03-28-at-17-14-10.jpeg

"Yurt yapacağız"
Türkel, şöyle devam etti: “OMÜ’de eğitim gören öğrencilerimiz için yurt yapacağız. Hasan Ali Yücel Kültür ve Sanat Merkezi’nde üniversite öğrencileri ve akademisyenlerin bilimsel ve sanatsal eserlerini sunmak ve sergilemeleri için bir salon tahsis edeceğiz. Şehrimizdeki üniversitelerin özellikle Şehir ve Bölge Plancılığı ve Mimarlık öğrencilerinin katılımıyla, çeşitli temalarla öğrencilerin tasarımlar üreteceği çalıştaylar yapacağız. Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin Atakum’u çok çeşitli yönleriyle ele alan tez çalışmalarına burs desteği vereceğiz. Atakum’un gelişmesi için bu tez çalışmalarından aktif bir şekilde yararlanacağız.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.