İhtiyaç duyulan nitelikli elemanlar yetiştiriliyor

İhtiyaç duyulan nitelikli elemanlar yetiştiriliyor
Ondokuz Mayıs Üniversitesince (OMÜ) hazırlanan "Bu Gençlik İyi İş Çıkarabilir" projesi kapsamında sektörde ihtiyaç duyulan nitelikli elemanlar yetiştiriliyor.

OMÜ Mühendislik Fakültesinde proje kapsamsında açılan laboratuvarlarda eğitim alan kursiyerler proje bitiminde uygun sektörlerde istihdam edilecek. "Bilgisayar Destekli Tasarım ve Üretim", "Endüstriyel Otomasyon ve Bakım", "Yenilenebilir Enerji" başlıkları altında eğitim gören 60 kursiyer, teorik ve pratik eğitimleri alarak nitelikli elemanlar olarak proje bitiminde iş sahibi olacak.

aa-20240307-33917427-33917424-ondokuz-mayis-universitesi-sanayinin-ihtiyac-duydugu-ara-elemanlari-yetistiriyor.jpg

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal'ın teşviki, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Alışır'ın sorumluluğunda, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Cenk Gezegin'in yürütücülüğünü yaptığı "Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler için İşgücü Piyasası Destek Programı Operasyonu (NEET)" kapsamında hazırlanan "Bu Gençlikten İyi İş Çıkar" projesiyle meslek lisesi, meslek yüksekokulu ya da fakültelerin uygun bölümlerinden mezun gençlerin istihdam edilmesi hedeflendi.

aa-20240307-33917427-33917424-ondokuz-mayis-universitesi-sanayinin-ihtiyac-duydugu-ara-elemanlari-yetistiriyor.jpg

Rektör Ünal, gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin belirli bir eğitim alarak istihdama katılamayan gençlerin nitelikli elemanlar olarak hayata tutunmaları amacıyla hayata geçen bir çalışma olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.