• BIST 107.303
  • Altın 153,156
  • Dolar 3,7141
  • Euro 4,3624
  • Samsun 19 °C
  • Ankara 7 °C
  • İstanbul 19 °C
  • 'SORUN KALMADI KENDİMİ İYİ HİSSEDİYORUM'
  • 4 FUTBOLCU TAKIMDAN AYRI ÇALIŞTI
  • Hedef 3 Puan
  • 'SORUN KALMADI KENDİMİ İYİ HİSSEDİYORUM'
  • 4 FUTBOLCU TAKIMDAN AYRI ÇALIŞTI
  • Hedef 3 Puan

Ihlamur Çayı Hazırlarken ve İçerken Dikkat

Ihlamur Çayı Hazırlarken ve İçerken Dikkat
Ihlamur, hoş kokusu ve sağlık üzerindeki olumlu etkileriyle kış aylarının vazgeçilmezi. Özellikle grip, nezle olduğumuzda imdadımıza hemen yetişiyor.

Ihlamur tilia olarak bilinen ıhlamur ağacının, bahar aylarında açtığı; çiçeklerin ve yapraklarının oluşturduğu birçok çeşidi olan bir bitki.
Sağlık üzerindeki etkileri saymakla bitmez..

Ihlamur çiçeklerinin sağlık üzerine birçok etkisi bulunduğunu söyleyen beslenme uzmanı İpek Ağaca, bunların başında sinir sistemine etki ederek stres ve kaygıyı azaltması ve rahatlama sağlaması geldiğini belirtti. Ayrıca Ihlamurun terlemeyi arttırarak toksinlerin atılmasını da sağladığı, ateş düşürücü etkisi de bilinmekte. Öksürüğe, gribe ve nezleye de iyi geliyor. Migren ve boğaz ağrılarını hafiflettiğini de belirten Ağaca, 'İshal durumunda da rahatlıkla tüketilebilir. Çiçekleri mis gibi kokan, yaprakları tüylü bu güzel bitki, C vitamininden de oldukça zengindir.' diyerek Ihlamur hazırlarken ve içerken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında uyarılarda bulundu ;
Ihlamur çayı hazırlarken dikkat!

Ihlamurun hem çiçeği; hem yaprağı kurutulularak demlenip tüketilebilir. 1 tatlı kaşığı ıhlamurun çiçeği ve çiçek yaprağına 1 kupa kadar sicak su eklenir, ağzı kapalı olarak 10 dk demlenip ardından süzülür. Ihlamur çayı, her zaman taze olarak yapılmalı, kaynatılmamalı ve çok bekletilmemelidir. Kaynatma işlemi yapıldığında ıhlamur içerisindeki vitamin ve minerallerde kayıp söz konusu olur dolayısıyla içilmesi bir yarar sağlamaz. Aynı zamanda demleme işlemi de bir seferlik yapılmalıdır. İlk demlemede tüm vitamin ve mineraller ile aromatik yağların alınması gereken kısmı alınır, sonraki demlemelerde bu maddelerde kayıplar oluşur. Ihlamur çayı yaparken çiçek ve yapraklardan oluşan karışımlar yerine tümden çiçeklerden oluşan karışımlar da tercih edilebilir.

Ihlamur çayını içerken dikkat!

Hazırladığımız ıhlamur çayını ara öğünlerde ve yemeklerden sonra şekersiz olarak içebiliriz. Günde 2-3 çay fincanı ıhlamur çayı içilebilir. Fazla kilo şikayetimiz yoksa balla tatlandırarak da tüketebiliriz. Ihlamur çayına limon çok yakışır; hem de c vitamini alımını arttırmak adına limon eklenerek tüketilebilir.
Çocuklar da içebilir

1 tatlı kaşığı kurutulmuş ıhlamur çiçek ve yapraklarından oluşan karışıma 1 kupa kadar sıcak su ekleyip demlediğimiz ıhlamur çayının yetişkinlerde olduğu gibi çocuklar üzerinede olumlu etkileri vardır. Ihlamur çayı, çocuklara da rahatlıkla içirilebilir. Ayrıca ıhlamur çayına ek olarak 1 yaşından büyük çocuklar için bal eklenebilir.

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • KANSERE KARŞI FARKINDALIK YÜRÜYÜŞÜ15 Ekim 2017 Pazar 13:10
  • Büyük Anadolu Hastaneleri'nden STSO'ya Ziyaret13 Ekim 2017 Cuma 11:38
  • KALP VE DAMAR HASTALIKLARI BİLGİLENDİRMESİ11 Ekim 2017 Çarşamba 12:48
  • HER ZAMAN YAŞLILARIN YANINDA11 Ekim 2017 Çarşamba 12:19
  • KALP KRİZİ RİSKİNİ YARI YARIYA AZALTIN10 Ekim 2017 Salı 13:35
  • Doğru Besleniyorum Hızımı Arttırıyorum08 Ekim 2017 Pazar 13:17
  • BEBEK DOSTU HASTANE03 Ekim 2017 Salı 14:00
  • KALBİN İÇİN PEDALLA02 Ekim 2017 Pazartesi 13:00
  • KAN BAĞIŞI KAMPANYASI29 Eylül 2017 Cuma 12:05
  • SPOR YARALANMALARINA DİKKAT29 Eylül 2017 Cuma 11:50
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2007 DENGE GAZETESİ | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0362 420 04 28 | Faks : 0362 431 55 53 | Haber Scripti: CM Bilişim