İhityaç sahibi vatandaşlar yalnız bırakılmıyor

İhityaç sahibi vatandaşlar yalnız bırakılmıyor
Yaşlı ve engelli vatandaşların evlerine misafir olan Büyükşehir Belediyesi ekipleri yüzleri güldürmeye devam ediyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, evde bakım, yaşlı bakım, kadın aile ve toplum hizmeti, engelli hizmetleri ve sosyal hizmetler alanında yürüttüğü çalışmalar ile sosyal belediyecilik anlamında çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

bayram-tatlisi-buyuksehirden-3.jpeg

Samsun’un 17 ilçesinde kendi öz bakım ihtiyacını karşılayamayan yatalak, engelli, hasta ve kimsesiz ihtiyaç sahibi vatandaşlara Büyükşehir Belediyesi yürüttüğü hizmetlerle yardım elini uzatıyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri periyodik olarak ihtiyaç sahibi vatandaşları evlerinde ziyaret ediyor ve öz bakımını yapıyor. Yatağa mahkum olarak yaşayan hastaların öz bakımının yanı sıra evleri ekipler tarafından temizleniyor, yemekleri yapılıyor. Yapılan hizmet ile vatandaşların yüzü gülüyor. Ekipler Kurban Bayramı öncesinde de çalışmalarına hız verdi. Vatandaşlar evlerinde tek tek ziyaret edilerek talep ve ihtiyaçları doğrultusunda gerekli çalışmalar yapıldı.

bayram-tatlisi-buyuksehirden-4.jpeg

Hizmet kapsamında Büyükşehir Belediyesi görevlileri Zeynep ve Beysim Mırık'ın evine gitti. İlk olarak evde yemekleri yapan ekipler ardından da Zeynep Mırık'ın isteği üzerine bayram için tatlı hazırladı. Tatlıyı bayramda ziyaretine gelecek olan kızı için yaptırdığını söyleyen Zeynep Mırık, "Bayramda kızım gelecek onu bekliyorum. Tatlı ikram etmek istedim. Allah razı olsun bu yavrularımızdan. Beni kırmadılar. Yemeğimizi yaptılar. Tatlımızı yaptılar. Banyo ettirdiler. Daha ne isteyim bilmiyorum. Allah ne muratları varsa versin" dedi.

bayram-tatlisi-buyuksehirden-6.jpeg

Büyükşehir Belediyesi'nden ekipler geldiği zaman yalnızlıklarını unuttuklarını söyleyen Beysim Mırık ise "Çok seviniyoruz geldiklerinde. Neşeleniyoruz. Büyükşehir Belediyesi'nden gelenler olmasaydı bilmiyorum ne yapardık. Ne zaman çağırırsak hemen geliyorlar. Gelip temizliğimizi, yemeğimizi yapıyorlar, ev mis gibi oluyor, gidiyorlar. Bayram öncesinde de bizi yalnız bırakmadılar sağ olsunlar. Onları buraya gönderen Belediye Başkanımıza çok dua ediyorum” diye konuştu.

bayram-tatlisi-buyuksehirden-2.jpeg

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.