İCRA MEMURLARI ŞAŞIRDI!

İCRA MEMURLARI ŞAŞIRDI!
Samsun Salıpazarı İlçesinde yaşayan Ayan ailesinin evine İcra Memurları gitti. İcra işlemi yapmak için geldikleri evin ve ailenin durumunu gördüklerinde ise şoke oldular.

EV HARABE DURUMUNDA
Samsun Salıpazarı İlçesi Tahnal Mahallesinde bulunan ve yıkılma tehlikesi olan harap evde oturan Ayan ailesine İcra Memurları haciz için gittiklerinde gördükleri manzara karşısında ne yapacaklarını şaşırdılar. Maddi imkansızlıklar içerisinde yaşayan 41 yaşındaka baba Hamit Ayan'ın 2-12 yaş arası 5 çocuğu bulunuyor. Babadan kalma yıkık, dökük harabe bir evde yaşayan ailenin tek geçimi çiftçilik.

EVİN KAPISI, CAMI YOK
İkamet ettiği mahallede iş sahası olmadğından ekmek parasını çıkarmak için arazilerde çalıştığını dile getiren Hamit Ayan, "Ev eski olduğu için her an yıkılır korkusuyla yaşıyoruz. Evimizin kapısı, camı yok. Kış aylarında soğuk nedeniyle çok üşüyoruz. Çocuklarım ve biz soğuk odada birlikte kalarak ısınmaya çalışıyoruz. Borçlarımdan dolayı Haciz Memurları geldi. Çaresizliğimi onlarda gördü" şeklinde konuştu.

YAĞMUR EVİN İÇİNE YAĞIYOR
Hamit Ayan'ın annesi Emine Ayan(68), "Kocam yıllar önce vefat etti. Burası ondan bize kaldı. İmkanımız olmadığı için tamir ettiremiyoruz. Evin çatısında çöken yerler var. Yağmur yağdığında evin içerisi su içinde kalıyor. Diğer odalarda ise taban bile yok. Bize yardım edecek hayırsever kişileri bekliyoruz. Bize yardım etsinler, evimizi tamir etsinler. Yağmurdan, soğuktan kurtarsınlar" dedi.

HARABE EV HACİZLİ
Ayan ailesinin çaresizlik içerisindeki bu durumunu duyup yola düşen ve yardım götüren çevre ilçelerdeki vatandaşlardan bazıları, gıda ve eşya yardımında bulundu. Evin durumunu gördüklerinde ise aileye bir an önce bir evin yapılması gerektiğini dile getirdiler. Bulundukları harabe evin haciz nedeniyle yeniden yapılamadığı ise bir başka sorun olarak ailenin karşısına çıkıyor. 

KAYMAKAMLIK VE BELEDİYE
Kaymakamlık ve Belediyenin Ayan ailesinin bu durumunu bildiklerini, gerekli gıda ve nakdi yardımların aylık olarak verildiğini belirttiler. Kaymakam İskender Çolak, "2010 yılından bu yana bildiğimiz vatandaşımız. Kendisine ev yapılması için girişimlerimiz oldu. Fakat arsa tapusu üzerindeki icra nedeniyle olumlu neticeye varamadık" şeklinde konuşurken, Belediye Başkanı Halil Akgül ise,"Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'ne dosya gönderdik. Oradan bir yardım gelirse anahtar teslimi bir ev yapılacak" ifadesinde bulundu. Emin İnan 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.