Hz. Mevlana'nın 741. Vuslat yıldönümü

Hz. Mevlana'nın 741. Vuslat yıldönümü
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Hz. Mevlana'nın 741. Vuslat Yıldönümü nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Gecede Medeniyetler Arası Mevlevi Kültürü ve Sema Topluluğu tarafından okunan ilahiler ve semazenlerin gösteri beğeni ile izlendi.

Ereğli Belediyesi tarafından İlçe Gençlik Spor Salonunda düzenlenen Hz. Mevlana Celaleddin Rumi'yi anma programını, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ali Azar, İlçe Müftüsü Recai Albayrak, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Önder Onursal Başkanı İbrahim Solmaz ve Belediye Meclis Üyelerinin yanı sıra çok sayıda tanınmış sima ve vatandaşlar izledi.

Hz. Mevlana'nın 741. Vuslat Yıldönümü etkinlikleri kapsamında konuşan Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal sözlerine, Pakistan'da 132 öğrenci 9 öğretmenin katledildiği saldırıyı kınayarak başlayan Başkan Uysal, Ereğli Belediyesi tarihinde ilk defa Hz.Mevlana'yı anma programı düzenlediklerini belirterek, iyilik ve hoşgörü vurgusu yaptı.

Osman Erdoğan'ın Tasavvuf konseri verdiği gecede, Doç. Dr. Emin Işık'ın öğrencisi Nağme Akbaş da, Hazreti Mevlana'nın hayatından kesitler anlattı. Son bölümde ise 10 semazen, Mevlevi Ayini gösterisi sundu. Sema' bitiminde de Kuran'ı Kerim okundu. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.