Huzurevinde evlendiler

Huzurevinde evlendiler
Samsun'da 1987 yılından beri resmi nikahsız olarak birlikte yaşayan ve 8 ay önce Havza Huzurevine yerleşen Anatasiadi İstiratonik (72) ve Sefer Bolat (82) resmi nikah ile evlendiler.

Sefer Bolat, kaldığı Çanakkale'nin Gökçeada cezaevinden tahliye olduktan sonra Gökçeada'da tanıştığı Rum asıllı Türk vatandaşı Anatasiadi İstiratonik ile birlikte o günden bu yana resmi nikahsız olarak yaşıyordu. Sefer Bolat, gençlik yıllarında işlediği bir suçtan ötürü ceza aldığını ve Gökçeada'da 1987 yılında cezasını tamamladıktan sonra orada ikamet ettiğini belirtti. Bolat, sonrasını ise şöyle anlattı: "Bir arkadaşım sayesinde Anatasiadi ile tanıştım. Bir kızı ile yalnız yaşıyordu. Bir sene çok kış oldu, ben de aldım kendi evime getirdim. O günden sonra birlikte yaşamaya başladık. O zaman Rum halkı bize karşı çıktı. Nikah yaptıramadık. 1993 yılında Samsun Çakallı'ya geri geldim. Bu sefer de yeğenlerim hanımı istemedi. Bunun üzerine Kavak Kaymakamı bizi Havza Huzuevi ve Rehabilitasyon Merkezine yerleştirdi."

Anatasiadi İstiratonik ise 27 yıldır birlikte olduklarını ve Sefer Bolat'ın kendisine çok iyi baktığını belirterek, "Kendi çocuklarım var ama onlar beni bir Müslüman ile birlikte olduğum için ölü kabul ediyorlar. Şimdi resmi nikâhımızı yapacağız, önce Müslüman olacağım ve Türk adım Gülizar olacak. Ada'da bizi rahat bırakmadılar. Şimdi çok mutluyum." dedi.

Havza Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Necati Karaoğlan tarafından kıyılan nikahta yaşlı çiftin şahitliklerini ise Havza Kaymakamı Alper Tanrısever ve Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Vekili Tekin Balcı yaptı.

Havza Kaymakamı Alper Tanrısever nikah merasimi sonrası yeni çifte bir ömür boyu mutluluklar dileyerek evlilik cüzdanını Gülizar Bolat'a verdi. Tanrısever ayrıca Samsun Valisi İbrahim Şahin ve kendi adına geline iki adet altın taktı.

Nikah merasimi sonrası konuşma yapan Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Vekili Tekin Balcı, "Bizlerin görevi yaşlı, engelli ve kimsesiz çocuklarımıza sahip çıkmak. Bu konuda elimizden gelen hassasiyeti göstermekteyiz. İnsan odaklı hizmet ile kurumlarımızda kalan vatandaşlarımızın daha rahat etmesi için çalışmaktayız." diye konuştu.

Öte yandan Havza Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğünde yaptıkları çalışmalar ile takdir alan personele takdir belgeleri Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Havza Garnizon Komutanı Binbaşı Murat Özdemir ve Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Vekili Tekin Balcı tarafından verildi.

Yılbaşı eğlencesi ve nikah merasimine Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Havza Garnizon Komutanı Binbaşı Murat Özdemir, Havza Belediye Başkan Vekili Seyit Ahmet Ünal, Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Vekili Tekin Balcı, Havza Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Hasan Göktuğ, bazı protokol üyeleri ve davetliler katıldılar. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.