Hükümetin evladına karşı bir hainliği söz konusu

Hükümetin evladına karşı bir hainliği söz konusu
CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, "Burada hükümetin tamamen evladına karşı bir hainliği söz konusu." dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bürokratları tarafından hazırlanan ve kamuoyunda 'Eğitime Darbe' olarak görülen dershanelerin kapatılmasını ön gören yasa taslağına tepkiler sürüyor.
CHP olarak bu tasarıya başından beri karşı olduklarını hatırlatan CHP Milletvekili Kalkavan, CHP kimliğimi de bir kenara bıraksam ben bu işe karşıyım.” diyerek yapılanların eğitime darbe olduğunu kaydetti.

Kendisinin de zayıf olduğu bir dersten dolayı dershaneye gittiğini hatta çocuklarını da gönderdiğini vurgulayan Kalkavan, "Esasında bu hükümetin aldığı bir karar değil bence. Başbakanın anında aldığı bir karar. İlk biz bunu Başbakandan 1 yıl önce Gaziantep'te bir açılış sonrası yurt dışına gitmeden önce hava alanında yaptığı açıklamada duymuştuk. Hatta biz o zaman meclisteki arkadaşlarımıza söyledik 'böyle bir konunuz varmı? diye' hiç kimsenin haberi yoktu AKP'li milletvekillerinin söylendi ve kaldı herhangi bir girişim olmamıştı ondan sonra. Fakat biz Başbakanın bunu bugün neden gündeme getirdiğini aşağı yukarı tahmin ediyoruz. Bugün Türkiye'de atanmamış bir sürü öğretmen var. Tam bilmiyorum ama bugün dershanelerde çalışan 40 bin öğretmen var. Bunların aileleri 3'er kişi olsa 120 bin kişiyi ekmeksiz bırakacak. Ülkemiz Suriyeli doldu, bunları valilik kanalıyla işlere sokuyorlar. Hükumetin Suriyelilere gösterdiği şefkati bizim fakir fukaralarımıza yapmadı. Burada hükümetin tamamen evladına karşı bir hainliği söz konusu yani cemaat tartışmasını başka yollarla kendisi halledebilir. Bu çekişme bir takım siyasi gruplara yarar ama ben bunun doğru olduğunu görmüyorum." diye konuştu.

Olaya birde iyimser yönden bakmaya çalıştıklarını sözlerine ekleyen Milletvekili Kalkavan şöyle konuştu: “Belki dershaneleri kapatma fikrinin doğru tarafları olsa bile bunun en azından 1 yada 2 yıl altyapısı hazırlanmalı. Yani burada Başbakan helikoptere biniyor boğazda bir tur atıyor ve üçüncü köprünün ayakları şurada olsun demesi gibi kendi başına kararlar alınarak devlet yönetilmez. Benim partim dershanelerin kapatılmasına karşı hatta CHP kişiliğimi de bir kenara bıraksam ben bu işe karşıyım. Çünkü bende dershaneye gittim, çocuklarımda gitti. Zayıf olduğum bir ders vardı onun için dershaneye gittim. Bugün çocuğunu dershaneye göndermeyen aile yok gibi. Bildiğim kadarıyla dershanelerin fakir öğrenciler içinde belirli bir kontenjanı olduğunu ve indirimde yaptıklarını biliyorum. Aslında dershaneleri kaldıracaklarına olanları da denetlesinler. Neden aslında dershanelerde eksik kalıyor ders veren öğretmenlerin donanımlı olması gerekiyor. Hâlbuki hükümet yeni öğretmenleri atasın eski öğretmenleri de dershanelere gönderse öğrenciler daha iyi yetişir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.