Hukukçular tüketici hakları için İzmir’de buluşuyor

Hukukçular tüketici hakları için İzmir’de buluşuyor
Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi, tüketicilerin haklarını masaya yatırıyor. Bu amaçla “Tüketici Hukuku Sempozyumu” düzenlendi.

20 Aralık 2014 Cumartesi günü Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda yapılacak. İzmir 1. Tüketici Mahkemesi Hakimi Ahmet Yıldırım, İstanbul Şehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Prof. Dr. Tekin Memiş, Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Doç. Dr. Emre Gökyayla, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Doç. Dr. Murat Aydoğdu ve Doç. Dr. Serkan Ayan, Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Doç. Dr. Murat Atalı, Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Doç. Dr. Vural Seven ve Yrd. Doç. Dr. Ahmet Türkmen konuşmacı olarak katılacak.

Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Petek, tüketicilerin en çok karşılaştığı sıkıntıların, dört oturumda ele alınacağını ifade etti. Doç. Dr. Petek, gün boyunca sürecek sempozyumda ilk olarak, internetten yapılan alışverişte yaşananlara ışık tutulacağını dile getirdi: "Bir süre önce yürürlüğe giren Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'un, internet alışverişlerinde tüketicilere ne gibi haklar ve düzenlemeler getirdiği değerlendirilecek. Daha sonra inşaat sektörü ile konut finansmanı sözleşmeleri görüşülecek, ev alırken dikkat edilmesi gerekenler anlatılacak. Üçüncü oturumda bankacılık işlemlerindeki ücretler ve ticaret hukukunun tüketiciyi koruyan hükümleri konuşulacak. Kapanışta ise tüketici mahkemeleri ile tüketici hakem heyetlerinin nasıl çalıştığı ve sıkıntıları masaya yatırılacak. Dosya yoğunluğu nedeniyle 1,5 yıl sonraya gün vermek zorunda kalan tüketici mahkemelerinin ve aylık başvuru sayısının binlere ulaştığı tüketici hakem heyetlerinin işleyişini hızlandırmak için atılması gereken adımlar vurgulanacak. Herkese açık olan sempozyum, hem tüketicilerin sahip oldukları haklarını öğrenmeleri ve bu konuda toplumdaki bilincin artması hem de tüketici hukukunun mevcut durumunun değerlendirilmesi açısından büyük önem taşıyor.” CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.