Hollanda'da 'Halk Ozanları' Muhsin Yazıcıoğlu'nu deyişlerle yad etti

Hollanda'da 'Halk Ozanları' Muhsin Yazıcıoğlu'nu deyişlerle yad etti
Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu, Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da 'Halk Ozanları' tarafından yad edildi.

Avrupa Türk İslam Kültür Dernekleri'ne (ATB) bağlı Nizam-ı Âlem Süleymaniye Camii'ndeki programa Erzurumlu Halk Ozanı Erol Şahiner, Nevşehirli Halk Ozanı Sadık Gül Amsterdam Nizam-ı Âlem Süleymaniye Camii Yönetimi, Hollanda Sivaslılar Platformu, Hollanda'daki sivil toplum kuruluşları yöneticileri katıldı.

Program, Erol Şahiner ve Sadık Gül'ün atışması ile başladı. Akabinde Anadolu'nun çeşitli yörelerine ait türküler söylendi.

Amsterdam Nizam-ı Alem mütevelli heyetinden Aydın Çelik, "Ozanlarımız hakikaten bize güzel bir gece yaşattılar. Bu arada şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nu yad etmiş olduk. Kendileri Muhsin Başkan için çok güzel deyişler söylediler. Bizim için anlam yüklü güzel bir gece oldu." dedi.

Erzurumlu Ozan Erol Şahiner ise "5 bin yıllık aşıklık sanatını gelenekten geleceğe aktarmaya devam ediyoruz. İstiyoruz ki Avrupa'da da çocuklarımızı Karacaoğlanları, Aşık Veyselleri, Dede Korkutları, Necip Fazılları, Yunusları ve Mevlanaları unutmasınlar." şeklinde konuştu.

Nevşehirli Ozan sadık Gül de "Avrupa'da son 4-5 yıldır Türk kültürünü yaymak için dernek ve cemiyetlere geliyoruz. Biz kültürümüze gönül vermiş ozanlarız. Buralarda kaybolmaya yüz tutmuş değerlerimizi tekrar burada yeşertmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.