HOCALI SOYKIRIMININ KÖKÜ HEPİMİZİ HEDEF ALAN OYUNLARIN BİR SONUCU

HOCALI SOYKIRIMININ KÖKÜ HEPİMİZİ HEDEF ALAN OYUNLARIN BİR SONUCU
AZERBAYCAN Milletvekili Ganire Paşayeva, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, "Hocalı soykırımı sadece Azerbaycan'ın değil bütün Türk Milleti'nin, Türk insanının sorunudur.

Hocalı'da yapılanlar Türk insanına karşı yapılmıştır. Hocalı soykırımının kökü hepimizi hedef alan oyunların bir sonucuydu" dedi.

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, OMÜ öğrencilerinin oluşturduğu Türk Dünyası Araştırma Topluluğu'nun düzenlediği konferansa konuşmacı olarak katıldı. 'Karabağ'ın işgali ve Hocalı Soykırımı' konulu konferans Türkiye ve Azerbaycan'ın milli marşlarının okunmasıyla başladı. Ardından milletvekili Paşayeva, öğrenciler ile öğretim üyelerinin bulunduğu salonda konuşmasına başladı.

BASININ HOCALI'YI GÖRMESİNE İZİN VERİLMİYOR

Hocalı soykırımı katliamında yüzlerce insanın sadece katledilip acı çekmediğini belirterek, "Binlerce insan bugün de o acıyı çekmeye devam ediyorlar. Bir kenti yeryüzünden Ermenistan askerleri sildiler. İnsanları soykırıma, katliama uğrattılar. Kenti yakıp yıktılar. Bugün yeryüzünde Hocalı diye bir kent yok. Harabeleri var. Bu harabeliği de yabancı basının bile gidip görmesine izin vermiyorlar. Çünkü ne türlü insanlık dışı bir vahşetin ve cinayetin görüntüleri var ortada. Hocalı Soykırımı sadece Azerbaycan'ın değil bütün Türk Milleti'nin, Türk insanının sorunudur. Hocalı'da yapılanlar, Türk insanına karşı yapılmıştır. Hocalı soykırımının kökü hepimizi hedef alan oyunların bir sonucuydu" diyerek şöyle devam etti:

TÜRK NÜFUSUNDAN KORKUYORLAR

"Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne neden almıyorlar? Gerçek nedeni ne? Bazı kriterler var ona göre almıyorlar. Öyle mi zannediyorsunuz. Türkiye'nin büyük bir millet, büyük bir nüfus, özellikle genç nüfus ile Avrupa'nın idare edilmesinde söz sahibi olamaz. En önemli dert budur. Bu kadar geniş nüfusu biz Avrupa'ya bıraksak ne olur diye insanlar kafalarında 30-40 yılın planını kuruyorlar. Bu planı bana en ünlü sosyologlardan biri söyledi. 'Ne oluyor' dedim. Bana 'Sayın milletvekilim siz Avrupa'nın özellikle Avrupa Birliği'nin kurucu ülkelerinin demografik yapısına baktınız mı, incelediniz mi? Sorularınızın bütün cevabını bulursunuz' dedi."

Azeri milletvekili Paşayeva'ya konuşmasının ardından OMÜ Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Akan bir tablo ile çiçek hediye etti. Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, konferans sonrasında kendisinin yazdığı kitabı imzalayarak öğrencilere hediye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.