HİZMET - İŞ SEL YERİNDE

HİZMET - İŞ SEL YERİNDE
HAK İŞ'e bağlı Hizmet İş Samsun İl Başkanı Ziya Uzun, Terme'de yaşanan sel felaketinin ardından afetin izlerini silmeye çalışan işçileri ziyaret ederek bir süre sohbet etti ve çalışmaları yerinde takip etti.

Uzun ziyarette afetin izlerini silmeye çalışan işçilerin can siperane bir şekilde gece gündüz demeden büyük bir fedakârlıkla çalıştıklarını belirterek Hizmet İş'in samsun'da sürekli büyüne bir sendika olduğunu kayderek işçilerin iş sağlığı ve iş güvenliği konusunda bilgilendirlmesinin hayati öne taşıdığını söyledi..

iş sağlığı ve güvenliği yasasına yönelik uygulamaların bir an evvel hayata geçmesinin hayati önem taşıdığını da vurgulayan Hizmet İş samsun İl Başkanı Ziya uzun, Sendikalarının konuyla ilgili önerini şöyle sıraları;

HİZMET İŞ, olarak iş sağlığı ve güvenliği konusunda mevzuatın getirdiği yeni yaklaşım olan koruyucu ve önleyici kültürün benimsenmesi ve davranışa yansıması gerektiğine inanıyoruz.

HİÇ BİR İŞ SAĞLIK VE GÜVENLİKTEN ÖNEMLİ DEĞİLDİR

Bu konuda Tüm kesimler, bu sorumluluğun gereğini yerine getirmelidir. İSG konusu temel insan hakkıdır. Bu çerçevede hiçbir iş insan sağlık ve güvenliğinden önemli değildir. İnsan sağlık ve güvenliğinin korunması bir insanlık değeri ve sorumluluğudur. İşverenlerimiz bu anlayışla üretime yaklaşmalıdır.

İş sağılığı ve güvenliği ve özellikle risk değerlendirmesi konusunda sektör bazlı uzman, araştırma, yayın, eğitim modülü ve bilgi eksikliğinin bir an önce giderilmesi gerektiğini de vurgulayan Ziya Uzun, "Bu eksikliğin giderilmesine yönelik çalışmaların yapılması teşvik edilmelidir. Sistem güvenliği ile iş güvenliğini entegre edecek bir risk değerlendirme anlayışı geliştirilmelidir. İş sağlığı ve güvenliği ile çalışma koşulları arasındaki nedensel ilişki üzerine yeni araştırmalar yapılmalıdır. İş sağlığı ve güvenliği konusundaki tehlikelerin önlenmesi konusunda yeni imkanlar sunan bilimsel ve teknolojik gelişmeler yakından takip edilmelidir. Yaşanan iş kazaları ile meslek hastalıklarına ilişkin politika ve önerilerin sağlıklı bir şekilde geliştirilebilmesi için ulaşılmasında güçlük çekilen verilerin daha güncel şekilde yayınlanmasına özen gösterilmelidir.

SENDİKALAŞMA TEŞVİK EDİLMELİDİR

Uzun sözlerini şöyle tamamladı;

Sendikalaşma teşvik edilmelidir. İş kazası ve meslek hastalıkları konusunda bir husus dikkat çekicidir. Sendikasız ve denetimsiz işyerlerine bir de kamunun denetim zaafları eklenince iş kazası ve meslek hastalıkları kaçınılmaz olarak meydana gelmektedir. Toplu iş sözleşmesi hakkının kullanılması iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin oluşturulması, sendikal faaliyetlerin artması, sonuç olarak örgütlü toplum haline gelinmesi, çalışma hayatında kamu düzenin sağlanmasında önemli rol üstlenmektedir. Diğer taraftan işçi ve işverenlerin bilinçlendirilmesi iş kazası ve meslek hastalıklarında azalma sağlayacaktır. Çalışanları iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı koruyarak ruh ve beden bütünlüklerinin sağlanması iş sağlığı ve iş güvenliğinin temel amacı olmalıdır"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.