'HİSSELİ HARİKALAR KUMPANYASI' İLK KEZ OPERA SAHNESİNDE

'HİSSELİ HARİKALAR KUMPANYASI' İLK KEZ OPERA SAHNESİNDE
Türkiye’nin en çok bilinen ve en çok sevilen müzikali “Hisseli Harikalar Kumpanyası”, Samsun Devlet Opera ve Balesi prodüksiyonuyla opera sahnesine taşınıyor. Müzikal, yarın akşam perdelerini açıyor ve prömiyere tiyatronun büyük ustası ve eserin yazarı Haldun Dormen onur konuğu olarak katılıyor.

Devlet Opera ve Balesi’nde ilk kez sahnelenecek olan “Hisseli Harikalar Kumpanyası” müzikalinin prömiyeri yarın akşam saat 20.00’de Samsun Devlet Opera ve Balesi tarafından Aydın Gün Salonu’nda gerçekleştiriliyor. Besteci ve Orkestra Şefi Kıvanç Tepe’nin müzik düzenlemelerini yaparak senfonik orkestraya uyarladığı, Rejisör Şahan Gürkan’ın opera bale sahnesine taşıdığı, koreografisini Şebnem Şenel’in üstlendiği müzikal 2019-2020 sanat sezonuna heyecanlı bir giriş yapıyor. SAMDOB sanatçılarının muhteşem performansları ile sahnede olacağı müzikalin rollerinde; 
Sunucu Yağmur Oksayoğlu, Ali İbrahim Tuluk;  Patron Emin Eray Dönmez, M. Orçun Gün;  Adalet Esra Aslantürk, Ayşe Ceylan, Seran Şanal; Prenses Mehtap Gamze Barhan, Ecem Topçu; Niça Sezen Alanbay, Eda Bingöl Gürkan; Erol Sevgin Hakkı Balkaş, Bilal Doğan; Süheyla Deniz Leyla Ceren Koç, Ezgi Özer; Mehlika Cafer Metin Bayram, Dinçer Gökçe; Hüseyin Ağa Cüneyt Erdoğan, Aras Özorhan, Özgün Şengül; Hasan Berkcan Beniç, Murat Çamlıtepe;Nikah Memuru Hasan Çelik, Murat Göçken; Şebnem Hale Akünal, Gülay Şahiner; Çiğdem ve Hatçe, Polen Yağmur Arslan, Ceren Mirza Küçük;Balerin: Zeynep Bengier dönüşümlü olarak yer alacak.

wsws-004.jpg

Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestra, Koro ve Bale Sanatçılarının teknik ekiple birlikte, seyirciye muhteşem anlar yaşatacağı eserin koro şefiğini Onur Altıparmak, kostüm tasarımını Gülnur Çağlayan Tuluk, dekor tasarımını Hakkı Kandır, ışık tasarımını Oğuz Murat Yılmaz üstleniyor. Türk tiyatrosunun büyük ustası Haldun Dormen’in yazdığı, Hababam Sınıfı filmi müziğiyle gönlümüze taht kuran besteci Melih Kibar’ın bestelediği ve Çiğdem Talu’nun şarkı sözlerini yazdığı bu ünlü müzikal; ilk defa 1980 yılı Mart ayında Egemen Bostancı yapımcılığı ve Haldun Dormen’in rejisiyle seyirci karşısına çıkmış, yalnızca o yıllarda 600’den fazla temsil yaparak tüm Türkiye’yi gezmiş ve Türk halkının büyük beğenisini kazanmıştır. Yıllar içinde birçok kez sahneye taşınan, kayıtları televizyonda yayınlanan, hatta dizisi yapılan müzikal; 30 yıl içerisinde milyonlarca izleyici tarafından tanınan, bilinen, sevilen bir efsaneye dönüşmüştü. Rüya kadro olarak tabir edilen unutulmaz oyuncuları Erol Evgin, Nevra Serezli, Adile Naşit, Kartal Kaan, İlyas Salman, Ayşen Gruda ve Mehmet Ali Erbil’le bir yıldızlar geçidi olarak dönemine damgasını vurmuştu. 100’ü aşkın sanatçı ve teknik ekibin görev aldığı “Hisseli Harikalar Kumpanyası” müzikali; prömiyerini yarın akşam, ikinci temsilini 2 Aralık 2019 Pazartesi günü saat 20.00’da Aydın Gün Salonu’nda gerçekleştirecek. Biletleri hızla tükenen müzikal 2019-2020 sanat sezonu boyunca sahnelenmeye devam edecek. 

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.