HIRSIZLIK ŞÜPHELİSİ 3 KIZ SERBEST BIRAKILDI

HIRSIZLIK ŞÜPHELİSİ 3 KIZ SERBEST BIRAKILDI
SAMSUN'da Iraklı mülteci 23 yaşındaki Murtadha M.'nin evinden 4 bin 800 dolar, 9 adet altın bilezik ve 1 adet cep telefonu çalmakla suçlanan...

18 yaşındaki Jale P., 14 yaşındaki B.Y. ve 17 yaşındaki E.G., güvenlik kamerası kayıtlarından tespit edilerek gözaltına alındı. Şüpheliler, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Olay iki gün önce Samsun'un İlkadım İlçesi Hürriyet Mahallesi Akgündem Sokak üzerinde meydana geldi. İddiaya göre hırsızlık suçundan sabıkaları ve suç kaydı bulunan Jale P. ile B.Y. ve E.G., Iraklı mülteci Murtadha M.'nin evinin kapı zilini çaldı. Üç kız yanıt gelmeyince kilidi açıp içeri girdiler. Şüpheliler evde bulunan 4 bin 800 dolar, 9 adet altın bilezik ve 1 adet cep telefonunu çalarak kaçtı. Bir süre sonra eve dönen Iraklı aile, altın ve paralarının çalındığını tespit ederek polise başvurdu. İhbar üzerine olayla ilgili soruşturma başlatan polis, çevredeki işyeri ve apartmanların güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Yapılan incelemenin ardından da apartmana giriş ve çıkışları kamera kayıtlarınca görüntülenen üç şüpheli tespit edilerek dün polis tarafından yakalandı.

Yaşları küçük olan E.G. ve B.Y. Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Polisteki ifadesinde suçmalayı kabul etmeyen Jale P. ile diğer iki şüpheli bugün adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.